Play ponuda

Voće koje možete svakodnevno jesti za bolji seksualni život

shimmer fallback

Višestruke doborobiti jabuka za naše zdravlje dokazane su već mnogo puta, no prema najnovijim istraživanjima, ovo voće može pomoći i vašem seksualnom životu.

20.10.2014.
9:09
Play ponuda

Konzumacija jabuka ženama ne donosi samo bolje zdravlje. Naime najnovije istraživanje pokazuje kako ovo voće pozitivno djeluje i na njihov seksualni život. Žene koje svakodnevno jedu jabuke imaju bolji seksualni život, tvrde istraživači iz regionalne bolnice Santa Chiara u Trentu, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, uz sve ostale korisne sastojke, jabuke, poput crnog vina i čokolade, sadrže polifenole i antioksidante koji pomažu boljoj prokrvljenosti genitalne zone i povećanju seksualnog uzbuđenja.

Istraživanje u Trentu pokazalo je kako je ženama, što više jabuka jedu, to veća vlažnost i seksualna funkcija – faktori koji se koriste za procjenu seksualnog zadovoljstva.

U istraživanju je sudjelovala 731 zdrava, seksualno aktivna žena u dobi između 18 i 43 godine, a među pitanjima vezanima uz seksualni život bila su i ona o prehrambenim navikama i dnevnom konzumiranju jabuka.

Sudionice istraživanja bile su podijeljene u dvije skupine, jednu koja je jela više od jedne jabuke dnevno, i drugu koja je jela manje od jedne jabuke na dan.

Rezultati istraživanja pokazali su da žene koje jedu više jabuka imaju kvalitetniji seksualni život. To se, međutim, ne odnosi na muškarce, ali ako njihove djevojke i žene budu jele više jabuka, i njima će biti bolje, zar ne?!

Play ponuda
Play ponuda