oslobodite se stresa / Vježbajte s Ines kod kuće: Joga za otvaranje kukova i ublažavanje stresa

S učiteljicom joge Ines Kavur možete vježbati i kod kuće. Odvojite desetak minuta i opustite se nakon stresnog dana

21.2.2020.
10:35
VOYO logo

Ines Kavur se već sedam godina bavi jogom, a u uz ovaj način vježbanja postala je mirnija osoba i svjesnija svojih reakcija. Uz našu Ines iz Rekreative Medical možete vježbati i kod kuće. Kako je naglasila vrlo je važno izbjegavati bilo kakvu bol, biti strpljiv i pronaći ugodu u određenim jogijskim položajima. Radite ove asane za otvaranje kukova. "Kukovi se zapravo počnu zatvarati od stresa, kada se počnemo stiskati, a zatvorenost u kukovima je zapravo neka vrsta obrane, zatvorenosti pred svijetom", objasnila nam je Ines. Vježbajte uz ovaj video, ali i videa koje smo ranije objavili.

Joga za otvaranje kukova

1. Nađemo se na sve četiri, dlanovi ispod ramena, koljena ispod kukova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Gušter: Zakoračimo desnom nogom s vanjske strane desnog dlana, dlanovi su u širini ramena. Tu možemo istraživati, možda dići koljeno od poda, možda spustiti podlaktice u pod. Slušajte sebe i prilagodite ovaj položaj vašem tijelu. Ne zaboravimo pokušati izravnati leđa. Pokušajmo ostati u položaju 5 dubokih udaha i izdaha.

3. Golub: Spustimo koljeno između dlanova u pod. Pošaljemo koljeno malo u desnu stranu, petu ulijevo, tražimo ravnotežu na sredini, da ne padamo lijevo/desno. Možemo ostati ovdje ili spustiti laktove u pod ili spustiti dlan na dlan pa čelo na dlan. Pokušajmo ostati u položaju 5 dubokih udaha i izdaha ili koliko nam odgovara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ponovimo sve (gušter i golub) na drugu stranu.

5. Položaj leptira -sjednemo i približimo stopala prema zdjelici i otvaramo koljena svako u svoju stranu. Lovimo stopala dlanovima, izdužimo leđa i gledamo niz nos u stopala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Polako legnemo na leđa - približimo stopala prema zdjelici i stavljamo potkoljenicu preko bedra, lovimo dlanovima ispod koljena, i pokušajmo malo približiti koljeno prema sebi do granice u kojoj nam je u ovom položaju ugodno.

7. Završavamo sekvencu sa shavasanom (položaj mrtvaca), u kojem puštamo cijelo tijelo da se razlije po podu, zatvaramo oči i uzmemo duboki udah na nos i izdah na usta. Opustimo cijelo tijelo i pokušajmo osjetiti tijelo od stopala do vrha glave i opuštati dio po dio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo