Vaša vaga vam zapravo laže: Evo u kojim se situacijama ne biste trebali vagati

Image
Foto: Thinkstock, Creatas

Stručnjaci savjetuju da se osobe koje pokušavaju skinuti kilograme važu jednom dnevno

11.3.2017.
15:00
Thinkstock, Creatas
Play logo

Jeste li se ikada isfrustrirale kad ste stale na vagu, a ona je pokazala znatno veći broj od onoga kojem ste se nadale? Ako jeste, dobrodošle u klub.

Stručnjaci kažu da bismo se nakon dijete trebale vagati svaka dva tjedna i tako tri mjeseca. Nakon tog perioda, ne bismo se trebale vagati češće od jednom mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitate se zašto? Odgovor leži u tome da se zapravo najčešće razočaramo kad vidimo broj koji pokazuje vaga pa se obeshrabrimo i pošaljemo dijetu (a i vagu skupa s njom) kvragu. Evo kad se ne biste trebale vagati:

1. Tjedan dana prije menstruacije

shimmer fallback
shimmer fallback

Od sedam do pet dana prije menstruacije tijelo zadržava vodu zbog hormonskih promjena pa je zbog toga naša tjelesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije jer je tijelo do tada izbacilo višak vode.

2. Jutro nakon napornog treninga

Vježbanje umara mišiće, a ponekad na njima uzrokuje malene povrede pa im je potreban odmor. Nakon završetka aktivnosti u organizmu dolazi do otpuštanja različitih 'sokova' koji potom iscjeljuju umorne mišiće. Upravo je višak vode razlog zbog kojeg se kazaljka na vagi nakon vježbanja ne pomiče. Pričekajte dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

3. Nakon slanih obroka

Poznato je da sol i sve slane namirnice uzrokuju zadržavanje vode u tijelu. Krivac za to je natrij, element koji, uz klor, čini sol. Ukoliko ste se najele slane hrane, možete očekivati i blagi porast težine i najbolje bi bilo da se ne mjerite puna 24 sata nakon takvog obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo