Mislili ste da je ovo obican zacin? Jako se varate! Njegovo ulje zlata vrijedi

shimmer fallback

Ulje origana pomoci ce vam kod prekomjernog znojenja i loseg zadaha, ubit ce parazite i pomoci vam kod upaljenih misica, tetiva i zglobova. A uz to ce sprijeciti pojavu infekcija.

2.12.2014.
8:58
Play logo

Origano je divlja mediteranska biljka koja se proziva jednom od najvaznijih ljekovitih biljaka na svijetu. Posebno je cijenjena zbog svojeg ulja koje se dobiva od divljih vrsta origana, specijalnim procesom destilacije, kako bi se ocuvala sva ljekovita svojstva.

Postoji vise od 40 vrste origana, a najcesce se pri kuhanju koristi origanum vulgare. Medutim, najljekovitije je ulje origanum minutifloruma, koje sadrzi 90 posto aktivnog ljekovitog sastojka karvakrola, s izrazitim antibakterijskim svojstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jos su stari Grci koristili ulje origana za lijecenje rana, ugriza zmija i probleme disnih puteva. Britanski znanstvenici su pak potvrdili da je ucinkovito pri lijecenju 25 razlicitih vrsta bakterija i to ponajprije onih koje uzrokuju infekcije debelog crijeva i urinarnog trakta. Zatim se pokazalo izuzetno efikasnim pri tretmanima tifusa, kolere, cireva i koznih infekcija. Uz to sto ubija bakterije, ulje origana ima potencijalno antivirusno djelovanje, pa stiti od gripe, prehlade i zausnjaka.

Play logo

Takoder, njegova jaka antigljivicna svojstva mogu sprijeciti infekcije poput kandidijaze, gljivica na noktima i vlasistu, ali i atletsko stopalo.

Mnogi istciu da bi se ulje origana moglo koristiti i kao dio tretmana pacijeneta oboljelih od karcinoma, jer su lijecnici isprobali djelovanje karvakrola na stanicama karcinomom zahvacene prostate i pokazalo se da ono uzrokuje stanje zvano apoptoza, u kojem se stanice raka same unistavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo