EVO ZAŠTO BISTE TREBALI POČETI TRČATI: / Jača mišiće, popravlja raspoloženje i pomaže smršavjeti

Image
28.2.2017.
9:07
VOYO logo

Uvršćuje sve mišiće tijela bolje nego bilo kakav trening u teretani.

Trčanje poboljšava raspoloženje i koncentraciju jer potiče lučenje endorfina, takozvanog "hormona sreće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj sport jača noge i leđa, no morate biti oprezni pri izboru obuće: tenisice za trčanje moraju imati takozvane "antishock" potplate sa zračnim jastucima koje sprječavaju nastanak mikrotrauma.

Redovno trčanje smanjuje količinu šećera u krvi, pomaže cirkulaciji, pomaže u gubljenju suvišnih kilograma i vraća dobro raspoloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka su američka istraživanja pokazala da trčanje tijekom šest mjeseci, po 45 minuta na dan, i to pet dana u tjednu povećava vrijednosti HDL-a (dobrog kolesterola) za 14-15 posto i dovodi do smanjivanja triglicerida.

Tko trči, gubi kilograme mnogo lakše nego ljudi koji većinu vremena provode u sjedećem položaju, a rezultati se dobivaju trčanjem u trajanju od 60 minuta na dan, i to redovito!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjenje razine šećera u krvi također je jedna od dobrih stvari koje se događaju s trčanjem. Jedno istraživanje provedeno na grupi pacijenata s povećanim glikemijskim vrijednostima pokazalo je da bavljenje trčanjem i hodanjem te dijetetski režim, daje veoma pozitivne rezultate. Na kraju istraživanja 39 posto ispitanika moglo je nastaviti život bez medicinske terapije, a 71 posto moglo je nastaviti život izmjenjujući razdoblja kad uzimaju s onima kad ne moraju uzimati lijekove.  

Više o najboljim savjetima kako se pripremiti za sezonu trčanja pročitajte u velikom adidasovom specijalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s adidasom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo