Terapija koja pomaže kod svih problema s kralježnicom

10. srpnja 2011. godine u 4 sata ujutro okrenula sam se na leđa i osjetila bol u kralježnici u visini struka, kao da sam legla na sitno kamenje.

17.6.2013.
8:32
VOYO logo

Napravila sam sve moguće pretrage krvi, CT donje i gornje kralježnice, MR abdomena, gastroskopiju, kolonoskopiju. Ništa značajno nije ustanovljeno, a mene je i dalje jako boljelo i nisam mogla bez lijekova protiv bolova. Travar mi je rekao da pokušam gavezovom mašću i švedskom grenčicom. Nakon mjesec dana mi je bilo puno bolje. Krajem 11. mjeseca iste godine odjednom sam osjetila pulsirajuću bol u struku s obje strane. Vadim krv. SE 100, a CRP 159. Hitno idem kod infektologa, ali nije infekcija nego reumatska polimialgija. Sretna sam jer konačno imam dijagnozu. Pijem dekortin, a nakon 10 dana i metotraxat. Bol je i dalje prisutna, ali je slabija.

U 1. mjesecu 2012. opet osjećam jake pulsirajuće bolove počevši od lijevog kuka preko struka do desne plećke. To smirujem gavezovim korijenom kuhanim u mlijeku pokriveno termoforom. Uvijek se bol smanji, ali nikad potpuno. Pijem i dalje dek. i metot. da bih u 3. mjesecu ponovno dobila jake bolove bez obzira na lijekove. Idem kod neurologa i dobivam movalis, koji se kosi s matatraxatom. Prestajem sve piti jer mi se i šećer povećao zbog dekortina. Bolove uvijek ublažavam gore navedenom alternativom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazi krvi na plazmacitom su uglavnom u redu. Bolovi su do danas uvijek prisutni, lijevi kuk, struk i desna plećka, ali su podnošljivi. SE i CRP kod svakog vađenja krvi su povećani, nekad više nekad manje, ali nikad u normali. Najveću bol osjećam dok se okrećem s jedne na drugu stranu u krevetu i ne mogu se okrenuti bez držanja rukama za uzglavlje kreveta da ne napinjem mišiće u struku. Oprostite na opširnosti, ali ne znam što da radim. Hvala.

Uvijek iznova u svim odgovorima na pitanja čitatelja napominjem da je vježba iznimno važna kod svih bolesti mišićno-koštanog sustava, pa tako i vaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor:

Vaše pitanje je vrlo kompleksno i trebalo bi jako mnogo vremena da se detaljno sagleda cijela situacija i detaljno pregleda sva medicinska dokumentacija, jer bez obzira na opširnost pitanja, mnogo važnih činjenica ne znam.

No, kako si unatoč svemu pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobili ste dijagnozu, ali ne znam jeste ikad bili na pregledu kod fizijatra i jeste ikad prošli ciklus fizikalne terapije.

Bez obzira na dijagnozu, na lijekove koje pijete, to neće dovesti do potpunog izlječenja i poboljšanja vašeg cijelog fizičkog stanja i kompletnog smanjenja boli ako ne budete vodili brigu o tijelu, o mišićima i ako ne budete vježbali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek iznova u svim odgovorima na pitanja čitatelja napominjem da je vježba iznimno važna kod svih bolesti mišićno-koštanog sustava, pa tako i vaše.

Mišići su ti koji nose naše tijelo, održavaju nas u uspravnom stavu, omogućavaju nam sve pokrete, te o istima moramo svakodnevno voditi brigu, a najbolja briga o našim mišićima su ciljane vježbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svega toga ne izuzimam zglobove, ligamente, živce i dr. za koje jednako tako postoje ciljane vježbe.

Stoga vam savjetujem da posjetite nadležnog fizijatra, ponesete cjelokupnu dokumentaciju na uvid, te će fizijatar osmisliti program vježbi i fizikalno-medicinske procedure, što će vam u svakom slučaju uvelike pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLIKLINIKA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU I FIZIKALNU TERAPIJU SREMAC BOHAČEK EDE MURTIĆA 2 ZAGREB TEL: 66 99 273

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo