Smanjite rizik od raka debelog crijeva

Svježim đumbirom možemo začiniti gotovo sva jela, od mesa do kruha. Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da đumbir može smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

20.10.2011.
10:08
VOYO logo

Rak debelog crijeva drugi je po redu uzročnik smrti od raka u razvijenim zemljama, unatoč činjenici da se ova bolest može izliječiti kirurškom intervencijom ukoliko je dijagnoza postavljena u ranijoj fazi.

Istraživanja su potvrdila učinkovitost đumbira i u liječenju mučnine uzrokovane kemoterapijom, morskom bolešću, tzv. jutarnje mučnine i proljeva. Ljekoviti začin se može pohvaliti analgetskim, antipiretičkim, antibakterijskim i sedativnim svojstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, uzimate li ga u umjerenim količinama, đumbir je jedna od boljih namirnica za suzbijanje žgaravice. Odavno se koristi kao sredstvo protiv upala te kao lijek za probavne tegobe.

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Cancer Prevention Research.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ordinacija.hr

Vezani članci:

arti-201107250312006 arti-201107260028006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike