Play ponuda

ŠETANJE PSA NIJE ODLIČNO SAMO ZA NJEGA: / Otkrijte dobrobiti koje ova aktivnost ima za vas

Image
Foto: Thinkstock

Šetanje psa ima jednake dobrobiti i za psa i za vlasnika. Posljednje istraživanje otkrilo je da ova aktivnost čini čuda za ljudsku psihu.

3.9.2017.
10:00
Thinkstock
Play ponuda

Vlasnici pasa mnogo su motiviraniji izaći van i prošetati jer ih druženje s ljubimcem opušta i čini sretnima. Iako su oni mahom govorili kako to čine samo za dobrobit psa, jasno je kako to pozitivno utječe i na njihovo raspoloženje te kvalitetu života.

Taj osjećaj sreće vlasnika proizlazi iz spoznaje da njihov ljubimac uživa. Sve što čini neku vrstu prijetnje za šetanje, poput tvrdoglavosti, lijenosti ili starosti psa, automatski smanjuje vlasnikovu motivaciju.

Image

Zašto nabaviti psa: Devet jako dobrih razloga zašto je dobro imati psa

Image

Zašto nabaviti psa: Devet jako dobrih razloga zašto je dobro imati psa

Povećana tjelesna aktivnost i druženje s ostalim vlasnicima pasa samo je dodatan bonus, ali ne i motivacija.

"Čimbenici koji utječu na motivaciju za šetanje psa vrlo su složeni, ali ono što znamo jest to da svakako poboljšavaju raspoloženje i zdravlje", mišljenja je autorica studije dr. Carri Westgarth.

Vlasnici pasa su općenito znatno aktivniji nego oni koji nemaju psa, neovisno o tome koliko ga često izvode u šetnju i koliko ona traje. Svaki od njih u prosjeku šeta sa svojim psom pola sata svaki dan, što lako prelazi 150 minuta preporučene minimalne tjelesne aktivnosti tjedno.

Istraživači kažu da, kada bi svi vlasnici pasa tako radili, dramatično bi povećali razinu fizičke aktivnosti stanovništva, piše Daily Mail.

Play ponuda
Play ponuda