Play ponuda

RICINUSOVO ULJE ZA KOŽU: / Evo kako pomaže u teškoj borbi protiv bora, akni i ožiljaka

Image
Foto: Thinkstock

Proizvodi na biljnoj bazi uvijek će biti prvi u redu što se tiče proizvoda za njegu lica. Čičkovo ulje, kokosovo ulje, ricinusovo ulje za kožu samo su neka od čuda prirode.

27.5.2017.
15:00
Thinkstock
Play ponuda

Ovo ulje može se koristiti za svaki dio tijela, a najpoznatije je ricinusovo ulje za kožu i za kosu. Ljekovitost ricinusovog ulja može pomoći u raznim tegobama.

Image
ČIČKOVO ULJE: /

Koristi i blagodati ove ljekovite biljke

Image
ČIČKOVO ULJE: /

Koristi i blagodati ove ljekovite biljke

Tu možete pronaći samo neke od brojnih stvari u kojima je dobro:

  • pomaže pri liječenju reume
  • pomaže pri liječenju artritisa
  • koristi se kao laksativ ili diuretik
  • koristi se kao spermicid
  • pomaže u borbi protiv peruti
  • pomaže u rastu kose i trepavica
  • pomaže protoku krvi u tijelu
  • pomaže u bolnim menstruacijama
  • potiče stvaranje mlijeka kod dojilja
  • ima atibakterijsko i antivirusno svojstvo

Ricinusovo ulje za kožu

Iako je biljka ricinusa otrovna, ricinusovo ulje ima ljekovito djelovanje. Ono je puno esencijalnih vitamina i minerala, uključujući vitamin E, koji je odličan za njegu kose i kože.

Pomaže protiv starenja kože

Ovo ulje odlično je protiv bora i pomaže za bolji ten. Korištenjem hladno prešanog, ili djevičanskog, dodatno će njegovati i hidratizirati kožu. Potiče proizvodnju kolagena i elastina što će učvrstiti vaše lice i pomladiti ga. Hidratizacija koju ćete dobiti od ovog ulja dat će koži dodatan sjaj i elastičnost.

Koristite ga tako da namočite vaticu. Nanosite ga izravno na kožu i pustite da se upija na licu. Nemojte nanositi velike količine kako vam se ne bi začepile pore. Isperite ga nakon sat vremena toplom vodom bez preparata ili blagim sapunom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Djelotvorno je protiv akni

Antibakterijska svojstva u ovom ulju pomoći će vam u borbi protiv akni. Ricinolne kiseline spriječit će nastanak i širenje bakterija. Time će se vaša koža čistiti, a akne sve manje pojavljivati. Osim toga, koža vam neće biti suha već hidratizirana upravo radi ostalih svojstava ricinusova ulja za kožu.

Koristite ga tako da operete lice mlakom vodom bez preparata kako bi otvorili pore. Umasirajte malu količinu ricinusova ulja u kožu lica i vrata. Lezite spavati i ostavite ulje na licu preko noći. Ujutro isperite lice hladnom vodom bez preparata ili blagim sapunom za lice.

Umanjuje ožiljke na koži

Ricinusovo ulje odlično je u borbi protiv oštećenja i ožiljaka na vašoj koži. Postoje dva načina primjene ricinusovog ulja protiv ožiljaka.

Nanesite ulje na ožiljak i omotajte ga plastičnom folijom. Koristite foliju za hranu koja ne sadrži bisfenol. Uključite grijač za tijelo i stavite iznad folije. Ostavite ga tako 20-25 minuta. Rezultati će biti vidljivi već nakon tjedan dana.

Ako kod kuće nemate grijač, možete koristitisodu bikarbonu. Pomiješajte sodu bikarbonu i ricinusovo ulje i napravite smjesu. Smjesu nanesite na mjesta gdje su ožiljci i na to pokrijte flasterom. Ovom metodom ožiljci će polako nestajati s vaše kože, a trebat će im do mjesec dana.

Play ponuda
Play ponuda