Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

TAKTIKA RESTORANA

PORCIJE RASTU, A VI SE DEBLJATE: Stručnjaci otkrivaju pravi uzrok pretilosti sve većeg broja ljudi

Brza hrana zauzima čak trećinu dnevnog unosa energije. U restoranima brze hrane, kobasice su veće za 29 posto no što su bile prije 20 godina, a prerađeno meso za 24 posto.

Ljudi danas jedu više nezdrave hrane nego ikad prije, što drastično povećava rizik od pretilosti, upozoravaju stručnjaci. Od 1998. do 2012. godine, porcije pizze i kolača drastično su se povećale – za čak 66 posto.

“Poprilično je zabrinjavajuće da komad torte koji se danas može kupiti u slastičarnicama u prosjeku ima 239 kalorija više nego prije”, kaže dr. Miaobing Zheng.

Zaposlenici u restoranima brze hrane nikad vam neće reći ovih 11 stvari (Cola zapravo nije bolja, a meso nije s grilla)

Sladoled je sljedeća namirnica čija je porcija narasla tijekom godina – za 39 posto. Ni alkohol nije izbjegao ovaj trend jer čaša vina sada ima 36 posto više sadržaja, a pivo 13 posto više, piše Daily Mail.

Brza hrana zauzima čak trećinu dnevnog unosa energije. U restoranima brze hrane, kobasice su veće za 29 posto no što su bile prije 20 godina, a prerađeno meso za 24 posto. Znanost treba surađivati na tom polju s restoranima kako bi se porcije nezdrave hrane ponovno smanjile, a povećao se unos zdravih namirnica, smatraju stručnjaci.

Povratak na Net.hr