KAKO JE OVO MOGUĆE? / Spolovilo mu bilo otečeno 17 godina, a onda je dobio dijagnozu koja ledi krv

Image
Foto: Shutterstock

Muškarac je bio zaražen mikroskopskim crvima nalik na konac koji su mu izazivali upalu na intimnim dijelovima

9.5.2024.
22:30
Shutterstock
VOYO logo

Jedan 72-godišnjak s jako natečenim penisom dobio je šok dijagnozu nakon što je 17 godina patio u tišini, javlja The Sun.

On je živio s oteklinama na nozi, skrotumu i penisu, koji je izgledao kao da je bio u djelomičnoj erekciji, gotovo dva desetljeća prije nego što su liječnici došli do uzroka njegovim tegobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESTE LI ZNALI? /

Nepravilno držanje može naštetiti vašem ponosu: Evo kako riješiti problem

Image
JESTE LI ZNALI? /

Nepravilno držanje može naštetiti vašem ponosu: Evo kako riješiti problem

Njegovi neobični simptomi prvi put su uočeni kada je hospitaliziran. Liječnici su primijetili višak tekućine u pacijentovoj nozi, što je uzrokovalo oteklinu koja se nije uvukla kad je na nju primijenjen pritisak. U dermatološkoj klinici u Baselu u Švicarskoj kasnije su, također, otkrivene otekline na njegovom penisu i skrotumu.

Nakon niza testova utvrđeno je da je muškarac zaražen mikroskopskim crvima nalik na konac koji su mu izazivali upalu na intimnim dijelovima i nozi. Dijagnosticirana mu je kronična limfna filarijaza, otkrili su liječnici Sveučilišne bolnice Basel u izvješću o slučaju u časopisu New England Journal of Medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Utvrđeno je da je muškarac zaražen mikroskopskim crvima nalik na konac koji su mu izazivali upalu na intimnim dijelovima.

Parazitska infekcija koju prenose komarci

Radi se o parazitskoj infekciji koju prenose komarci, kada crvi zvani nematode napadaju limfni sustav, koji je odgovoran za borbu protiv infekcija i održavanje ravnoteže tekućine u tijelu. Limfna filarijaza se globalno smatra zanemarenom tropskom bolešću.

Iako je 72-godišnji muškarac živio u Švicarskoj 20 godina, emigrirao je tamo iz Zimbabvea 20 godina ranije. Nakon što su ga pregledali, liječnici Sveučilišne bolnice Basel primijetili su da je kod njega broj eozinofila gotovo dvostruko veći od normalnog raspona, što ukazuje na infekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eozinofili su bijele krvne stanice koje se aktiviraju kada imate određene alergijske bolesti ili infekcije. "Magnetna rezonancija zdjelice pokazala je oticanje tkiva skrotuma s obje strane", dodali su liječnici.

Testovi na antitijela pokazali su se pozitivnima na Wuchereria bancrofti, mikroskopske crve tanke poput niti. Pacijentu su prepisana dva snažna lijeka protiv parazita za ubijanje crva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kontrolnom pregledu dva mjeseca nakon završetka liječenja pacijentovi su simptomi nestali", istaknuli su liječnici.

POGLEDAJTE VIDEO: Učenici zamijenili uloge s nastavnicima, ravnateljicom i čistačima: 'Stvarno sam se naradio evo i znojim se'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo