osjeća se poput djevojke / Pobijedila menopauzu: Blaženka je posebnim vježbama probudila hormone i u 51. ponovno može roditi

Blaženka se danas ponovno osjeća kao žena, seksualni život joj je procvjetao, a da želi, ponovno može postati i majka

3.10.2016.
18:25
VOYO logo

Mnogo žena koje ulaze u menopauzu doživljavaju psihičke i fizičke promjene. Neke od posljedica su debljina, znojenje, emocionalna labilnost i depresija. Zagrepčanka Blaženka Ravenščak sve je to pobijedila. Kako? Vježbanjem!

"Počela sam gubiti menstruaciju i kad smo počeli raditi vježbe, ja sam ponovo dobila menstruaciju. To je bilo prije dvije godine i onda sam ju imala redovno šest mjeseci i onda se povukla. Nisam je imala godinu dana i onda nisam vježbala dva mjeseca, i onda sam opet počela vježbati i sad sam ponovo dobila menstruaciju. Hormoni su mi se izbalansirali, moje tjelesno stanje i zdravlje je fenomenalno, a i psihičko. Samopouzdanje mi je jako naraslo, inkontinencija je nestala....", priča Blaženka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženka ne može skriti svoje oduševljenje. Na vježbe je krenula zbog problema s inkontinencijom, a sada ima pravi mlađahni organizam.

"Doktorica je bila jako iznenađena da je ženi u mojim godinama stanje sa hormonima fenomenalno. I rekla je da moje tijelo i moji hormoni reagiraju kao da sam otporna na stres", dodaje Blaženka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nju je ponosna i trenerica, koja je osmislila vježbe za zdjelične mišiće kako bi pomogla Blaženki da ih učvrsti. Iako su joj liječnici predviđali operaciju kojom bi zaustavila inkontinenciju, vježbom ju je uspješno izbjegla. I žene koje vježbaju s njom, zadovoljne su rezultatima.

"Ono što je zapravo sjajno je to da, kako su one dolazile iz tjedna u tjedan, mi smo vidjeli na njima razliku u vitalnoj energiji, razliku u stavu, razliku u onom osjećaju samopouzdanja", kaže Ana Marija Jagodić Rukavina, magistrica kineziologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenerici nisu zahvalne samo žene koje s njom vježbaju, već i njihovi partneri.

"Puno, puno više uživam u seksualnom životu, u svojoj intimi i u svemu", kaže Blaženka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je menopauza za svaku ženu jedinstveno iskustvo i svaka žena će u nju kad-tad ući, neka nam Blaženka bude primjer kako je što bezbolnije proživjeti. 

"Ja imam osjećaj da živim drugi život", kaže Blaženka s osmijehom na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo