Opasno po zdravlje

PAMET U GLAVU: Znate li da vam o redovitom seksu ovisi život?

Na naš seksualni život utječe puno toga. Raspad veze, poslovne obaveze i putovanja samo su neki od razloga zbog kojih seksualni život može patiti. Posljedice za vaše zdravlje, mentalno i psihičko, u tom slučaju nisu dobre.

Slijedi sedam stvari koje bi mogle da vam dogoditi prestanete li se seksati, piše Yahoo.

1. Osjećat ćete se tjeskobno

Seks nam pomaže da se “ispušemo”, a istraživanja pokazuju da ljudi koji nemaju redovite seksualne odnose imaju problema kada se nađu u stresnim situacijama.

2. Muškarcima prijeti rak prostate

Ako se prestanu seksati, kod muškaraca se povećava rizik od raka prostate, pokazuju istraživanja. Naime, češćom ejakulacijom muškarci iz tijela izbacuju potencijalno opasne supstance.

3. Lakše ćete dobiti gripu i prehladiti se

Manjak seksa smanjuje izloženost bakterijama (da, izloženi smo bakterijama tijekom seksa), a to će dovesti do slabljenja imuniteta. Zaboravite med i limun i bacite se na akciju pod plahtama dok još nije kasno.

4. Manji rizik od infekcija urinarnog trakta

Ovo je zapravo jedina dobra stvar. Naime, čak 80 posto infekcija urinarnog trakta događa se unutar 24 sata nakon seksualnog odnosa, zato jer tijekom seksa bakterije iz vagine završavaju u uretri, gdje izazivaju infekcije.

5. Vaši odnosi s drugima su na klimavim nogama

Nedostatak seksa može utjevati na vaš osećaj sreće, bliskosti i sigurnosti u vezama, tvrde stručnjaci.

6. Erektilna disfunkcija postaje sve veći problem

Muškarci koji se ne seksaju redovno riskiraju probleme s erektilnom disfunkcijom, dok je kod onih koji redovito stupaju u spolne odnose ta opasnost dvostruko manja.

7. Mogli biste se osjećati lošije

Žene će se osjećati depresivnije i imati lošije mišljenje o sebi i svom tijelu. Međutim, ne samo one. Znasntvenici tvrde da se tako mogu osjećati i žene koje se seksaju, ali s kondomom.

Naime, u spermi se nalaze sastojci poput melatonina, serotonina i oksitocina, odgovornih za osjećaj sreće i zadovoljstva.

Povratak na Net.hr