ISTRUNUO I USMRDIO SE / Penis mu je totalno pocrnio i lučio iscjedak odvratnog mirisa: Liječnici se skamenili kad su otkrili uzrok

Image
Foto: shutterstock

Penis ovisnika o drogama je pocrnio i ispustio 'smrdljiv iscjedak' nakon što si je 35-godišnjak ubrizgao kokain u spolovilo

30.3.2022.
14:41
shutterstock
Play logo

Narkoman je gledao kako mu penis postaje crn i počinje trunuti nakon što je u njega ubrizgao kokain.

Taj 35-godišnji latino muškarac se tri dana nakon injekcije pojavio u bolnici s neugodnim bolovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču su otkrili liječnici u bolnici BronxCare u American Journal of Case Reportsu.

Neugodne posljedice

Liječnici iz Bronxa, u New Yorku, su otkrili da je koža na penisu nepoznatog muškarca odumrla, pocrnjela i da je puštala smrdljiv iscjedak. Koža oko njegove mošnje je također počela trunuti i ljuštiti se od korijena penisa.

Pacijent je priznao da je ubrizgavao kokain u dorzalnu venu koja se proteže duž vrha penisa, iako nije rekao zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijma, pacijent je rekao da je bez problema ubrizgao kokain u svoj penis dvaput tijekom prethodna dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Liječenje penisa

Pomalo mu se popravljalo stanje nakon što je pet dana uzimao antibiotik. Liječnici su mu tijekom otpusta dali tablete za desetodnevno korištenje.

Rekli su da je pacijent odbio ići na rehabilitaciju zbog zlouporabe droga te da su ga kasnije izgubili. Ne znaju je li se potpuno oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici koji su liječili pacijenta rekli su: "Naš slučaj naglašava važnost uzimanja temeljite anamneze od intravenskih korisnika droga, budući da su oni u opasnosti od ubrizgavanja droge na neobična mjesta."

Njegovo liječenje uključivalo je i njegu rane, iako to nije bilo detaljno objašnjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici se nisu osvrnuli na to kako je ubrizgavanje kokaina oštetilo njegov penis, ali to može biti zato što je koristio kontaminiranu iglu ili ostavio ubodnu ranu, što je moglo izazvati infekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Ubrizgavanje kokaina

Kokain u prahu najčešće se ušmrka kroz nos ili se puši kao crack kokain, koji je kameni oblik droge. U ekstremnim slučajevima, lijek koji izaziva ovisnost može se pomiješati s vodom i ubrizgati u tijelo, a korisnici kažu da daje gotovo trenutni učinak.

Ubrizgavanje kokaina vjerojatnije je među redovitim korisnicima kokaina jer su njihova tijela već izgradila višu razinu tolerancije na drogu. Ovisnici koji su drogu ubrizgali u konvencionalnije dijelove tijela i oštetili vene, često nemaju izbora nego isprobati zdrave krvne žile u svojim genitalijama.

"Vrlo je važno da liječnik savjetuje aktivne intravenske ovisnike o mogućim komplikacijama ubrizgavanja droge u neuobičajena mjesta", objasnili su stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Korištenje kokaina je ilegalno

U Britaniji je kokain ilegalan i označen je kao droga klase A. Godišnje ga uzima oko četiri posto odraslih.

Posjedovanje droge dovodi do sedam godina zatvora, dok bi sudjelovanje u njezinoj opskrbi ili proizvodnji moglo rezultirati doživotnom kaznom.

Kokain je također ilegalan u SAD-u, ali je naveden kao Popis II, za lijekove koji su odobreni za medicinsku upotrebu, ali i dalje predstavljaju visok rizik od zlouporabe. Ovo je ispod Popisa I, koji je rezerviran za najopasnije tvari s visokim rizikom od zlouporabe i bez priznate medicinske uporabe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TIJELO SE VIŠE NE MOŽE BORITI /

Službeno je: Našim venama ne kola samo krv, otkrivena i duboko uznemirujuća tvar! Pogledajte video

Play logo

Posjedovanje istoga u SAD-u može dovesti do deset godina zatvora, a ako se utvrdi da ga se proizvodi ili opskrbljuje, također se može dobiti najmanje deset godina iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oregon je jedina američka država koja je dekriminalizirala posjedovanje droge, tvrdeći da bi onima koji su pronađeni s njom umjesto toga trebalo ponuditi rehabilitaciju, piše DailyMail.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo