Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
ON JE ZBOG ŠAMPANJCA OSTAO BEZ OKA: /

'Čepovi lete do 90 km/h! Ovo je jedini pravi način otvaranja boce'

Iako je uloga kostiju oko oka da štite očnu jabučicu, čepovi lete i do 90 km/h te su dovoljno mali da pogode cijelo oko, pa je u nekim slučajevima potrebna i operacija

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Euforično otvaranje novogodišnjega šampanjca završava tragično češće nego što mislite. Kirurzi upozoravaju kako možete na Novu godinu završiti na operacijskom stolu, pa čak i potpuno slijepi, ako vas pogodi čep boce, prenosi Daily Mail.

Oftalmolog Amir Hamid objašnjava da čepovi lete velikom brzinom, a na ovo upozorava i zvijezda reality showa "Love Island" Theo Campbell (28), koji je otkrio da je ostao slijep na jedno oko upravo zbog nesreće prilikom otvaranja šampanjca.

Čepovi lete i do 90 km/h

On je, naime, doživio nezgodu u kolovozu na Ibizi, kada je hitno prebačen u bolnicu, a prijatelji kažu da je izgledalo kao da mu je oko eksplodiralo.

"Iako je uloga kostiju oko oka da štite očnu jabučicu, čepovi lete i do 90 km/h te su dovoljno mali da pogode cijelo oko, pa je u nekim slučajevima potrebna i operacija", izjavio je dr. Hamid.

Campbell je bio na dvije operacije i od tada nosi povez preko oka. Jedno istraživanje pokazalo je da je od 12.899 povreda oka glavni krivac bio upravo šampanjac.

Najsigurnije metode otvaranja šampanjca

Liječnici savjetuju da otvarate šampanjac mirno i polako, bez puno mućkanja. Ako već želite potpuni doživljaj obvezno to radite pokraj prozora, a nikako uza zid ili neke predmete od koje se čep može odbiti. Naravno, pazite i da nema nikoga oko vas.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike