Nevjerojatna navala: pojeli sav maslac u zemlji

Skandinavski nutricionisti popularizirali su prehranu s malim udjelom ugljikohidrata i većim udjelom proteina i punomasnih mliječnih proizvoda, kao što su maslac i vrhnje.

12.12.2011.
15:55
VOYO logo

Sve popularnija prehrana u Norveškoj i Švedskoj, koja dovodi do postupnog i zdravog gubitka kilograma, uključuje više maslaca, jaja i vrhnja. Zahvaljujući savjetima liječnika Sofie Hexeborg, Stena Sture Skaldemana i Lars-Erika Litsfeldtua, Skandinavci se više ne boje masne hrane.

Međutim, zbog dijete koja uključuje manje ugljikohidrata i više masti, ali i zbog kišovitog ljeta zbog kojeg je došlo do pada kvalitete stočne hrane i smanjene proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, u cijeloj zemlji je nastala kriza s opskrbom maslaca, izvještava Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prodaja je naglo porasla, 20 posto u listopadu i 30 posto u studenom', rekao je Lars Galtung, glasnogovornik vodeće norveške zadruge proizvođača mliječnih proizvoda.

Maslac se sad prodaje i na internetu, a komad od 250 grama ima početnu cijenu od 13 američkih dolara, što je četverostruko više od normalne cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo