Play ponuda

Na pravilan način: Kako možete smršavjeti šetajući i koliko točno trebate prehodati

Image
Foto: Thinkstock, Creatas

Šetnja može biti vrlo jednostavan način da izgubite kilograme. Osim što pomaže sagorijevanju dnevnih kalorija, šetnjom smanjujete stres. A manje stresa znači lakši gubitak kilograma.

4.11.2016.
11:00
Thinkstock, Creatas
Play ponuda

Bez obzira na to koliko trenutno koraka dnevno radite, povećanje broja je lako moguće sa preporučenih 10.000 koraka na 15.000. Ovo neće izazvati nikakav stres na organizam kao na primjer pojačanje tempa tjelovježbe i neće vas učiniti sklonim ozljedama.

Šetajte nakon jela

shimmer fallback
shimmer fallback

Trebalo bi šetati tri puta dnevno po 20 minuta da bi dosegnuli cilj i smršavili. Studija sa George Washington Sveučilišta, pokazuje da ljudi koji šetaju 15 minuta poslije svakog jela imaju bolje vrijednosti šećera. Na taj način smanjuje se žudnja za hranom koja još uvijek postoji i nakon što smo tek jeli. To je bolje nego šetnja od 45 minuta bilo kada tijekom dana.

Tri puta tjedno pokušajte šetati uzbrdo. Ili povećajte stupanj ukošenosti na traci za trčanje ili se penjite stepenicama ili hodajte uzbrdo. To će ubrzati metabolizam i sagorjet ćete više kalorija.

Koristite intervale bržeg hodanja. U regularnu rutinu šetnje ubacite intervale od jedne minute brzog hoda. Dok hodate brzo, uključite i ruke da prate ritam koraka. Dodatni pokreti ruku pomažu sagorijevanju više kalorija i grade snagu u ramenima i gornjem dijelu tijela.

Dodajte opterećenje

shimmer fallback
shimmer fallback

Tijekom šetnje za postizanje boljeg efekta, dodajte opterećenje. Možete nakon nekoliko minuta načiniti par sklekova ili čučnjeva, u parku na klupi. Sve te vježbe ubrzavaju rad srca i jačaju mišiće.

Unos kalorija nek ne bude veći od 1600. Većina žena koje žele smršaviti pokušava držati unos kalorija između 1200 do 1600, proteinski bogate dijete. Iako ste pojačali tjelenu aktivnost, morate smanjiti i unos kalorija.

Da bi postigli cilj i riješili se suvišnih kila, morate povećati broj koraka koji dnevno činite. Doskočite sebi malim trikovima, parkirajte auto malo dalje, hodajte stepenicama umjesto vožnje liftom, svaki dodatni korak pomaže da ostvarenju cilja da izgubite na težini. A još malo prijeđenih koraka, čini veliku razliku.

Play ponuda
Play ponuda