TAJNE OKUSA / Bijeli luk nema isti okus tijekom cijelog zivota

Ako ste kao dijete odbijali jesti krastavce ili spinat, a kao odrasla osoba ih naprosto obozavate, to nije nista neobicno.

13.3.2015.
15:08
VOYO logo

Svaka osoba je s oko 10.000 okusnih pupoljaka koje se mijenjaju otprilike svake dva tjedna. Medutim, s vremenom se oni prestaju obnavljati i njihov broj opada. Zato svi oni okusi koji su bili (pre)intenzivni kada smo bili djeca postaju drugaciji kako starimo.

Zanima vas o kojoj hrani je rijec? Evo popisa koji pokazuje u kojoj godini ljudi, u prosjeku, drugacije osjecaju ukus odredene hrane: bijeli luk - 19 godina krastavac - 19 godina curry - 20 godina grah - 20 godina skusa - 20 godina spinat - 21 godina papricica - 21 godina patlidzan - 21 godina hren - 21 godina dagnje - 21 godina parmezan - 21 godina plavi sir - 22 godine sardina - 22 godine avokado - 23 godine sparoga - 23 godine chilli umak - 24 godine kamenice - 24 godine brie sir - 24 godine masline - 25 godina kozji sir - 28 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo