Mama je objavila potresnu fotku kćerkice i upozorila roditelje na ozbiljnu opasnost od toplinskog udara

Nije je mogla probuditi otprilike 20 minuta, a kad je shvatila što se događa bila je potpuno izvan sebe

31.7.2017.
11:00
Facebook/Jennifer Abma
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mama je objavila fotografiju svoje djevojčice i njome odlučila upozoriti ostale roditelje na stvarnu opasnost od toplinskog udara, koja prijeti čak i ako vaša djeca nisu vani i ne igraju se na suncu. Jennifer Abma fotografiju svoje kćerkice Anastasije objavila je na Facebook-u, a uz fotografiju je napisala i vrlo, vrlo važnu poruku.

Na fotografiji je njena kćerkica i izgleda kao da mirno spava u svom krevetiću, ali zapravo - nije sve baš tako bajno. Jennifer je priznala kako joj je ovo iskustvo bilo "jedan od najstrašnijih trenutaka koji uopće možete zamisliti", a ono što se zapravo vidi na fotografiji je njena djevojčica koja je doživjela ozbiljan toplinski udar.

Jennifer je u jednom trenutku otišla do sobe svoje djevojčice, gdje je malena odlučila "malo odspavati", ali je nije mogla probuditi gotovo punih 20 minuta te je smjesta pozvala hitnu pomoć. Nije bila ni svjesna toga da je njena djevojčica doživjela toplinski udar, a na to nije pomislila iz razloga što Anastasia taj dan uopće nije bila vani niti izložena suncu.

Mnogi su joj zahvalili što je javno podijelila svoju priču i upozorila ostale roditelje

"Anastasia je sama otišla u sobu na kratki popodnevni odmor. Nisam imala pojma koliko je u njenoj spavaćoj sobi vruće sve dok je nisam otišla probuditi i pronašla je kako leži u krevetu potpuno mokra od znoja, crvenog lica. Bila je užasno vruća i nisam je mogla probuditi više od 15 minuta", priča Jennifer.

"Na kraju mi je trebalo gotovo punih 20 minuta da je probudim, a kad je stigla hitna pomoć došli su zajedno s istražiteljima, a kasnije su mi rekli da su to morali učiniti jer nisu znali što mogu očekivati kad konačno stignu", objašnjava zabrinuta mama. "Hitna je pomoć došla brže nego sam mislila da je uopće moguće, a kad su joj izmjerili šećer u krvi, on je bio na razini od 1,2, dok bi normalno trebao iznositi otprilike četiri. Nakon što su joj dali potrebnu dozu saharoze počela je plakati, bila je veoma uplašena."

Jessica priznaje kako joj je vrlo teško ne okriviti samu sebe za ovo što se dogodilo njenoj kćeri, kao što bi, u ovakvoj situaciji, reagirao i bilo koji roditelj. A ovu je fotografiju podijelila javno zato što želi ostale roditelje upozoriti da se ovo može dogoditi bilo kome te da bi trebali biti oprezniji i paziti na svoje klince. "U redu, možda nisam ja kriva za ovo što joj se dogodilo, ali isto tako ne mogu ne kriviti samu sebe. No, ovo je bila lekcija iz koje sam mnogo naučila i nadam se da će i drugi roditelji iz nje naučiti ponešto. Redovito provjeravajte kakvo je stanje u sobama u vašoj kući ili stanu, jer one mogu biti jednako toliko opasne kao i pregrijani automobili", objašnjava.

"I dalje sam u šoku i ne mogu ni zamisliti što bi se dogodilo da je nisam otišla provjeriti. Očito je Bog bio na našoj strani i hvala liječnicima hitne pomoći koji su došli najbrže što su mogli", dodaje, a njenu je objavu dosad podijelilo više od 46 tisuća ljudi. Također, mnogi su joj zahvalili što je objavila ovakvo upozorenje te podigla svijest o opasnosti koja nam trenutno svima prijeti gdje god se nalazili, piše Mirror.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali