Muškarci bi to rado vidjeli, ali neke žene se srame pokazati

Draga doktorice, lijepo vas molim da mi date otvoren savjet. Već sam osam mjeseci u vezi s mladićem. Naša veza je promjenjiva koliko i njegovo ponašanje. Ja samo odreagiram, nikad nisam pokretač.

Čas me voli, čas je jako zaposlen i zapostavlja me danima, a moj osjećaj sreće ide s nule na maksimum. Ja mu to ne pokazujem jer me je sram koliko sam ovisna o njemu.
Grize me što ga toliko trebam. Pomozite mi da budem uravnotežena. Rahela

ODGOVOR:

Draga Rahela,
možda je to što niste pokretač, što vi ne pokazujete inicijativu uzrok takvom njegovom ponašanju! On vam ne može čitati misli niti može pretpostaviti koliko ste vi ovisni o njemu. Zapravo, vaše ponašanje može tumačiti kao znak da vam nije stalo!

U danima kada se on vama ne javlja trebali biste se vi njemu javiti i pokazati tu sreću koju osjećate kada vam se javi!

Muškarac u početku preuzima više inicijative, on je taj koji treba napraviti prve korake, ali kada to dvoje ljudi započne ljubavni odnos onda obadvoje trebaju jednako ulagati, pokazivati interes i davati inicijativu za susrete, druženje i sl.

To što ga trebate je samo pokazatelj da vam se sviđa i da vam je s njim lijepo, drugačije ne može, a vas to grize…U ljubavi trebamo tu osobu i ona treba nas!

Iva Stasiow, dr. med.
dipl. psihoterapeut

CENTAR ZA PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE
Martićeva 67/3, Zagreb
mob 0912219550 tel 015612251

Povratak na Net.hr