NAKON OPERACIJE / Kihnuo iz petnih žila, uslijedio horor: Crijeva su mu ispala kroz ranu na trbuhu

Image
Foto: shutterstock

Muškarac je bio podvrgnut cistektomiji, postupku uklanjanja mokraćnog mjehura, 15 dana prije kobnog doručka

26.6.2024.
12:42
shutterstock
VOYO logo

Muškarac iz Floride, koji je sa suprugom jeo u restoranu, nedavno je kihnuo tako snažno da su mu dijelovi crijeva izašli iz tijela kroz kiruršku ranu, otkrili su istraživači.

Slučaj, koji je objavljen u časopisu American Journal of Medical Case Reports u svibnju 2024. godine, opisuje neimenovanog muškarca kao 63-godišnjaka s poviješću raka prostate, piše Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRIJEDNA LEKCIJA /

Onkolog naveo četiri stvari koje radi kako ne bi obolio od raka, jedna iznenađuje

Image
VRIJEDNA LEKCIJA /

Onkolog naveo četiri stvari koje radi kako ne bi obolio od raka, jedna iznenađuje

Tijekom tretmana za recidiv raka, nesretni muškarac je imao razne zdravstvene komplikacije. Bio je podvrgnut cistektomiji, postupku uklanjanja mokraćnog mjehura 15 dana prije incidenta, te je imao kiruršku ranu na trbuhu koja je zacjeljivala.

Liječnici su mu rekli da rana dobro zacjeljuje te su mu uklonili spajalice s nje. On i njegova supruga otišli su na doručak u restoran kako bi proslavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Nije bilo nikakvih ozljeda crijeva

"Tijekom doručka, muškarac je snažno kihnuo, nakon čega je uslijedio kašalj, a odmah potom i bol u donjem dijelu trbuha te osjećaj da je nešto 'mokro' u tom predjelu. Muškarac je pogledao prema dolje i vidio da mu crijeva strše iz mjesta gdje je imao operaciju", napisali su istraživači.

Zaprepašten, čovjek je pokrio izbočinu svojom košuljom i razmišljao o tome da se sam odveze u bolnicu, ali bojao se da bi promjena položaja pogoršala ranu te je umjesto toga pozvao hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolničari su prekrili ranu sterilnom gazom i dali muškarcu tablete protiv bolova te su ga odvezli u obližnju bolnicu. Pretrage su tamo pokazale da su njegovi vitalni znakovi u granicama normale.

"Tri urološka kirurga pažljivo su eviscerirana crijeva vratila natrag u trbušnu šupljinu. Pregledali su cijelu dužinu tankog crijeva i nisu primijetili nikakve tragove ozljede", istaknuli su istraživači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nema više prvog reda do mora! Našu klimu zamijenile oluje i paklene vrućine! Trebamo li se zabrinuti?

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo