Sto se zapravo dogada ako cupate dlake iz nosa?

Slavni Dr. Oz pojasnio je posljedice nekih uobicajenih navika, kojima su mnogi skloni, kao sto je cupanje dlaka iz nosa i odlazak na spavanje s neopranim zubima.

Je li stvarno losa ideja guliti opekline od sunca ili cupati dlake iz nosa? Doktor Mehmet Oz ovaj put otkriva posljedice cetiri uobicajene navike mnogih ljudi.

Sto se dogada ako na spavanje idete neopranih zuba?

Ako to napravite jako rijetko onda to i nije neki veliki problem. Veci problem je taj sto tijekom noci za vrijeme spavanja nasa usta postaju susa nego inace, a bakterije vole kad je suho. Bakterije vole mracan i vlazan okolis jer tada se mnoze. Ako preskacete pranje zuba, radije tu akciju preskocite ujutro nego prije spavanja. ‘Dah vam nece biti svjez, ali manje je stetno za zube nego ako ih ne operete prije spavanja’, savjetuje Dr. Oz.

Sto se dogada ako gulite opekline od sunca?

Nakon opeklina od sunca koza se pocne guliti. Kad gulite vasu kozu mozete ostetiti i onu kozu ispod tog gornjeg sloja. Obavezno koristite zastitne kreme kad se izlazete suncu. Ako se dogodi da dobijete opekline od sunca na kozu nanesite aloe veru. Na taj nacin cete zastititi onu mladu kozu ispod sloja koji se ljusti i necete doci u iskusenje da sami gulite kozu.

Sto se dogada ako cupate dlake iz nosa?

Ljudi vole ‘prckati’ po svom, odnosno unutar svog nosa. ‘Ljudima govorim o ‘trokutu smrti’, to je trokut izmedu nosa i usta. Ako s tog dijela pocupate dlake, pojavit ce se krv. Krv omogucuje bakterijama u vasem nosu da se mnoze. Buduci da venama u podrucju lica nedostaje ‘zastitnih ventila’, bakterije teoretski mogu uci u krvotok i dovesti do infekcije negdje drugdje u tijelu. Nemojte nikada cupati dlake iz nosa’, savjetuje slavni doktor.

Sto se dogada ako popijete casu vina, a uzimate antibiotike?

Ako pijete alkohol tijekom uzimanja antibiotika, tablete ce se i dalje boriti protiv bakterija. Ali, mijesanje alkohola s lijekovima moze uzrokovati nuspojave kao sto su mucnina i vrtoglavica. Poznato je da kombiniranje nekih antibiotika i alkohola moze imati ozbiljne posljedice. U svakom slucaju, bolje je izbjegavati alkohol dok ne budete dobro.

Povratak na Net.hr