Grozno: Da bi partnerima pruzile vise uzitka zene rade zastrasujuce stvari

Zene diljem svijeta prakticiraju nesto ne samo bolno nego i izrazito opasno, jer povecava rizik od zaraze HIV-om.

8.12.2014.
12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Suhi seks' sve je poznatiji i vise se prakticira u Juznoj i Srednjoj Africi, te Indoneziji, a nastao je iz kulturalnog gledista da je muskarcima seks vise zadovoljavajuc ako je zenina rodnica suha. Taj mit prati i onaj da ce muskarce odbiti zene kojima su vagine 'prerastegnute' od seksa.

Kako bi isusile vagine, zene u rodnicu stavljaju kredu, pijesak, papir ili spuzvu neposredno prije seksa, a znaju ih ispirati i deterdzentima, antisepticima, alkoholom i izbjeljivacem. Zene iz Jave, Indonezije, znaju cak i 'prodimiti' vagine tako sto stoje iznad zapaljenog bilja, dok je u drugim dijelovima Indonezije uobicajeno u rodnicu staviti stapic nalik cigareti od korijena biljke.

Iako je Svjetska zdravstvena organizacija svjesna ovih problema, vecina istrazivanja na ovu temu stara su nekoliko desetljeca i nema naznake prevencije. Poznata doktorica u Juznoj Africi, Marlene Wasserman, istice da ustaljeno prakticiranje suhog seksa ukazuje na nedostatak obrazovanja zena. "Zenin ugled ovisi o velicini njezine rodnice. A kod zena koje su manje informirane i obrazovane, postoji nevjerojatno neznanje o ideji da se vagina prilagodi velicini penisa. One vjeruju da ako je zena bila s partnerom vecem penisa, da ce njezina vagina ostati trajno rastegnuta i njezini buduci partneri ce misliti da je promiskuitetna."

Wasserman pokusava educirati mlade osobe o zdravim seksualnim aktivnostima, te ima i emisiju na radiju o toj temi. Inace, suhi seks usporeduje s vaginoplastikom koja se izvodi na Zapadu. "Tamo zene imaju osobno obrezivanje genitalija, koje je samo malo naprednije i skuplje. Ali zar nije princip isti? Nevjerojatno je nezdravo, kao i zatezanje vagine, a izvodi se samo zato sto zene zele da njihovi partneri misle da su mladolike."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali