Play ponuda

Fitness blogerica ispričala pravu istinu o onim fit fotkama koje viđamo po društvenim mrežama

Image
Foto: psychandsquats/instagram

Kao psiholog svjesna je da ovakve stvari loše utječu na mlade ljude, pa je o svemu odlučila iskreno progovoriti

3.6.2017.
8:09
psychandsquats/instagram
Play ponuda

Iako je super biti aktivan, u pokretu, zdravo se hraniti i brinuti o svom tijelu, važno je podsjetiti se da čak ni oni ljudi na koje se ugledamo na društvenim mrežama, svi oni fitness treneri, blogeri i gurui, zapravo ne izgledaju baš tooliko savršeno kao što nam se ponekad predstavljaju. A jedna je fitness blogerica odlučila progovoriti upravo o tome.

Stacey Lee otvoreno je progovorila što zapravo predstavljaju i kako izgledaju svi oni fitness inspirativni postovi na društvenim mrežama i sve one na prvi pogled stvarno savršene fotografije utreniranih i isklesanih tijela. Koja to jesu, naravno, ali ne do te mjere do koje nam se ponekad prezentiraju.

S obzirom da je Stacey prije svega psiholog, tvrdi kako sa svojim pacijentima i pacijenticama često razgovara o vlastitoj predodžbi vlastita tijela i zajedno s njima istražuje što najviše utječe na povećanje i smanjenje samopouzdanja kod određene osobe. "Samopouzdanje se definira kao vjerovanje u vlastitu vrijednost. Ipak, kad se to samopouzdanje veže uz fotografiju, broj na vagi, veličinu odjeće ili izgled kože, širinu struka, veličinu stražnjice, definiciju mišića ili razmak između bedara (famozni thigh gap), naše samopouzdanje nikad nije pravilno mjereno", tvrdi.

Razlika možda nije enormna, ali postoji

Zato je odlučila na Instagramu objaviti dvije potpuno iste, a puno drugačije fotografije (i to nekoliko puta) - jednu koja nije uređena photoshopom i drugu koja jest. Na drugoj fotografiji struk joj je manji, razmak između bedara veći, a koža nekako sjajnija. "Svaki dan naletimo na fotografije koje nisu realistične, jer čak i najmanja promjena na fotografiji može učiniti veliku razliku. Šalju nam 'skrivenu' poruku da nismo dovoljno dobri, niti da ćemo to ikada biti", dodaje.

Iako je svjesna da ne fotošopiraju baš svi svoje fotografije na društvenim mrežama, uvijek moramo biti na oprezu i biti svjesni da se to vjerojatno događa. "Poanta ovih fotografija jest pokazati kako nekad pokušavamo ono što je već samo po sebi dobro učiniti 'još boljim', a time ljudima poručujemo da nisu dovoljno dobri onakvi kakvi jesu. A ne želim poticati takvo ponašanje. Stoga sam odlučila objaviti ove fotografije, kako bih podigla svijest o tome koliko štetne ovakve stvari mogu biti."

Play ponuda
Play ponuda