Doručak i mršavljenje idu ruku pod ruku, no usprkos toj odavna poznatoj činjenici, mnogi će, kao prvi korak u svojoj dijeti krenuti preskakati doručak.
Baš zbog toga nutricionisti inzistiraju na doručku, ali ne bilo kakvom. "Važno je kakvu hranu jedete. Doručak ide ruku pod ruku sa zdravim životnim stilom. Ako ga preskočite riskirate da skapavate od gladi do ručka, što nije dobro", kaže nutricionistkinja Suzy Weems.
- Što jesti za doručak kada želimo smršavjeti?
Najnovije preporuke su da se za doručak jede zobena kaša. Prednost zobene kaše je u tome što nas dugo drži sitima te obiluje vlaknima koji potiču probavu i čuvaju crijeva.
"Konzumacija doručka koji sadrži zobenu kašu, tri sata prije treninga, učinit će da tijekom treninga sagorite više masti", otklriva Weems.
(FOTO: Pexels)
Razlog tome je što zobena kaša sadrži ugljikohidrate koji se sporo pšrobavljaju i ne podižu naglo razinu šećera u krvi.
"Inzulin igra veliku ulogu u skladištenju masti u tijelu. Niža razina šećera u krvi potaknut će sagorjevanje masnoća", dodaje nutricionistkinja. Zbog toga su zobene pahuljice sajajn izbor, osobito za one koji vole jesti nešto toplo za doručak.
Možete ih samo kratko prokuhati u vodi i pustiti da se malo ohlade pa pojesti. Ako su vam takve bezukusne, obogatite ih orašastim plodovima, cimetom, jabukom i žličicom meda.
Pročitajte još:
- Pet 'činjenica' o jajima koje nisu istinite, a čvrsto vjerujemo u njih
- Studija pokazala: vegani najdulje žive zahvaljujući prehrani
- Poznati stručnjak za rak otkrio što jede u danu kako bi izbjegao opaku bolest
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!