Tajne vitkosti legendarnih glumica

Posao gotovo svake zvijezde iz svijeta zabave je i održavanje vitke linije. Nije ih previše briga hoće li ih to koštati zdravlja, nanijeti im neugodnosti ili podvrgnuti bizarnim tretmanima.

29.8.2012.
14:38
VOYO logo

Suradnica New York Magazinea, Rebecca Harrington, eksperimentirala je s dijetnom prehranom Elizabeth Taylor koju je pronašla u njenoj knjizi memoara iz 1987. Elizabeth Takes Off. Prehrana na koju je naišla ne samo da nije suvremena (biftek i sendvič od kikiriki maslaca) već je i čista suprotnost trenutnim spoznajama o zdravoj i hranjivoj prehrani. No Elizabeth Taylor nije prva poznata osoba koja je provodila bizarnu dijetu. Neobičan jelovnik imao je i Lord Byron, a ništa manje ekscentričnu ne provodi ni Karl Lagerfeld.

Mnoge poznate osobe ne znaju ili ne mare za hranjivu vrijednost i zdravlje namirnica na tanjuru. Želite dokaz? Pogledajte neke primjere:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elizabeth Taylor: masnoće i proteini

Liz Taylor voljela je prilično tešku hranu. Svježi sir i kiselo vrhnje zajedno s biftekom i sendvičem od kikiriki maslaca. No, za doručak je jela isključivo suhi tost.

Ovakva prehrana ima prilično zasićenih masti, a greška je, smatraju nutricionisti i što se za doručak jede slabo. Studije pokazuju da uravnoteženi doručak pomaže da tijekom dana jedemo manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audrey Hepburn: izbjegavala je proteine

Hepburn je navodno održavala svoju vitku figuru prehranom koja se temeljila na voću i povrću, povremeno bi pojela i tjesteninu i tamnu čokoladu.

Lord Byron: previše zabrana

Viktorijanski pisac je bio poznat kao pravi Don Juan. A zbog straha od debljanja Byron je živio na keksu i mineralnoj vodi ili krumpiru umočenom u ocat, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marilyn Monroe: za početak sirova jaja

'Rekli su mi da su moje prehrambene navike apsolutno bizarne, ali ja ne mislim tako', rekla je glumica u intervjuu iz 1952.

Opisala je svoj ​​tipičan doručak: čaša zagrijanog mlijeka u koju bi umiješala dva sirova jaja. No, svakodnevno konzumiranje dva jaja donosi previše kolesterola, a tu je i rizik od bakterijske kontaminacije jer su sirova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karl Lagerfeld: da za gazirane napitke, ne za tjelovježbu

U svojoj knjizi, Karl Lagerfeld Diet, modni dizajner veliča dijetnu Colu s kojom tjera glad. Naravno, mi znamo da ona sadrži štetne zaslađivače, ali Karl se time ne zamara. Istovremeno dizajner i njegov suautor, liječnik, izbjegavaju vježbanje, tvrdeći da povećava apetit i sprečava gubitak težine. Iako je točno da tjelovježba povećava apetit, ona potiče razvoj mišićne mase i kostiju koje gube oni koji mršave na dijeti.

Maria Callas: eksperimentalno liječenje jodom

Legenda kaže da je glasovita operna pjevačica progutala trakavicu i izgubila oko 100 kilograma. Njen biograf inzistira da ona to nije nikad učinila. Ona je ipak imala nametnike, crve, koje je možda pokupila jedući omiljeni tartar biftek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak je prošla opasni tretman mršavljenja koji je provela uz pomoć skupine švicarskih liječnika. Oni su joj davali velike doze suhog ekstrakta štitnjače i hormona kako bi ubrzala metabolizam i uklonila višak masnoće. Nestrpljivo očekujući rezultate ona je jod primala izravno u štitnjaču. To joj je dalo zavidnu figuru, ali je promijenilo ​​metabolizam, utjecalo na živčani sustav i oštetilo glas.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo