masno i slasno /

Danas je Debeli četvrtak: Ne čekajte utorak da navalite na krafne!

Image
Foto: Pixabay

I dok se kod nas obilježava mesopusni utorak, u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj slavi se Debeli četvrtak. Jeste li znali da su krafne u početku bile slane? Kliknite SLJEDEĆA za najbolji recept za krafne

20.2.2020.
11:56
Pixabay

Recept za krafne, po češki za Koblihy


Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 80 grama šećera u prahu
  • 70 grama maslaca sobne temperature
  • 2-3 žlice bijelog vina ili rakije
  • 250 mililitara ulja
  • 70 grama svježeg kvasca
  • žličica ekstrakta vanilije ili jedan vanilin šećer
  • džem
  • ulje

Postupak:

Izmrvite kvasac u malo toplog mlijeka u koje ste dodali malo šećera i brašna te ostavite na toplome da naraste. Izmutite žumanjke s maslacem i šećerom u prahu, vanilin šećerom i vinom ili rakijom. Dodajte brašno, kvasac i mlijeko i miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine.  Prekrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da tijesto naraste. Kada udvostruči veličinu, još jednom promiješajte i ponovite postupak, odnosno ostavite da naraste.

Nakon toga razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od jednog centimetra te čašom, koju ste okrenuli naopako napravite krugove. Na jedan krug stavite pekmez pa ga poklopite drugim krugom i postupak ponovite dok imate tijesta. Pokrijte krpom i ostavite da tijesto nadođe. U posudi za pečenje zagrijte ulje i pecite krafne s obje strane dok ne porumene. Stavite ih na tanjur prekriven papirom da se ocijede od viška ulja, pospite šećerom u prahu i poslužite još tople. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/3
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
PRECIZNA METODA /

Nova studija pokazala zabrinjavajuće rezultate za mozak i jetru: 'Visoka kontaminacija'