ČUDA ČINE / Navalite na ove namirnice i zaboravite na sijede vlasi, perut i ispucale vrhove

shimmer fallback

Mnoge žene, ali i muškarci, sijedu kosu farbaju. No, sijede vlasi, perut i ispucali vrhovi mogu se spriječiti i hranom.

31.3.2015.
10:43
Play logo

"Kosa zahtijeva redovitu opskrbu proteinima, glukozom, vitaminima i mineralima. Nedostaje li organizmu tih nutritijenata, to će se prvo odraziti na kosi. Perutanje vlasišta, ispucali vrhovi gubitak volumena kose mogu biti znakovi da vašem organizmu nedostaje hranjivih tvari", tvrdi Jan Wadstein koji je pokrenuo kampanju National Hair Aware .

Ovo su namirnice koje će čuda učiniti za vašu kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orasi

Obiluju biotinom, vitaminom E i hidratizirajućim omega uljima. Sadrže i nešto bakra koji igra važnu ulogu u proizvodnji melanina, pigmenta koji daje boju kosi, pojasnila je stručnjakinja za kosu Madeleine Preston. Nedostatak bakra u organizmu čest je uzrok prerane pojave sijedih vlasi.

Kvinoja

Tnaka i beživotna kosa može biti znak nedostatka vitamina u organizmu. Kosu čini 90 posto proteina, a preskakanje doručka može biti jedan od razloga nedostatka proteina. Sjemenke kvinoje opskrbit će tijelo potrebnim aminokiselinama.

Leća

Nedostatak željeza uzrok je pojačanog gubitka kose i slabljenja vlasi. Jedite crveno meso i leću kako biste nadoknadili željezo u organizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja

Sadrže proteine, vitamine B i D te biotin koji potiče proizvodnju keratina koji doprinosi elastičnosti i volumenu kose stoga napravite masku za kosu od jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenice

Perut je pokazatelj nedostataka cinka u organizmu. Cink pomaže u održavanju funkcije žlijezda pa nedostatak cinka može dovesti do isušivanja područja oko folikula. Kamenice su dobar izvor cinka.

Play logo

Crvene paprike, naranče, jagode...

Sadrže vitamin C koji pomaže u sprečavanju štete koja nastaje djelovanjem slobodnih radikala i potiče proizvodnju kolagena. Nedostatak vitamina C može se pokazati kroz ispucale vrhove kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo