pomoć iz prirode / Čajevi za iskašljavanje: Kako ublažiti kašalj i grlobolju

Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

Kašalj, posebno kada se osjećate bolesno, može biti vrlo neugodan. Osim toga, može vas iscrpiti te se možete osjećati još slabije

19.11.2019.
16:35
Pexels
VOYO logo

Kašalj je refleks koji vaše tijelo koristi da bi očistilo dišne ​​putove. Iako je kašalj čest kada ste bolesni, kašalj može biti uzrokovan i drugim stvarima kao što su alergije, astma i refluks. 

Kašalj, posebno kada se osjećate bolesno, može biti vrlo neugodan. Osim toga, može vas iscrpiti te se možete osjećati još slabije. A kako vam čaj može pomoći: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • umiruje grlobolju - topla šalica čaja može pomoći da se grlo smiri kada počnete kašljati.
  • kod izbacivanja sluzi - topla tekućina pomoći će u otpuštanju ili razgradnji sluzi što će olakšati iskašljavanje.
  • protiv upale - mnogi čajevi imaju mnoge zdravstvene dobrobiti kao što su protuupalna svojstva.

Sljezov čaj

Ova vrsta čaja stvara zaštitni sloj na grlu i pomaže kod razgradnje sluzi što svakako olakšava iskašljavanje, piše Health.

Čaj od đumbira

Ova biljka je jako korisna za naše zdravlje, a pomaže kod različitih zdravstvenih stanja kao što su astma, mučnina i artritis. Također će pomoći kod otvaranja dišnih puteva. Već je dokazano da ima jaka protuupalna svojstva i da je dobar antioksidans. Čaj se može raditi od biljke ili već može biti pripremljen u vrećicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaj od mente

Neke studije su da pokazale su da menta antioksidans i ima ublažavajuća svojstva. Ako imate prehladu, čaj od mente može olakšati začepljene sinuse i olakšati vam disanje.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Deset posto je krivotvoreno, a čak trećina se ne smije direktno konzumirati. Na policama domaćih trgovina na kojima je inspekcija lani otkrila deset posto krivotvorenih uzoraka. U ovakvim slučajevima analize su ukazale da u pojedinim vrstama meda nije bio pronađen dovoljan broj peludnih zrnaca da bi se med deklarirao kao med od određene vrste bilja (npr. bademov ili kestenov), a kod trećine uzoraka sporna je bila i sama kvaliteta meda.

(Foto: Shutterstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada vas uhvati prehlada i kašalj mogu vam pomoći med i limun. Studije u kojima su ispitanici bili djeca otkrili su da je med vrlo učinkovit u ublažavanju noćnog kašlja i poboljšanju sna. Med može pomoći kod ublažavanja grlobolje, ali će biti jednako učinkovit kod ublažavanja simptoma kašlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo