Ugljikohidrati i višak kilograma
"Konzumiranje ugljikohidrata, uključujući voće i cjelovite žitarice poput riže i kruha neće odmah rezultirati debljanjem", objasnila je nutricionistkinja Frances Largeman-Roth, autorica knjige Eating in Color. Objasnila je da su ugljikohidrati važan dio zdrave prehrane jer stvaraju gorivo, ali i sadrže hranjive sastojke. I ono što je važno mogu se uklopiti u plan zdrave prehrane, čak i ako pokušavate izgubiti kilograme.
(Foto: Thinkstockphotos.com)

"Voće i žitarice su glavni izvor vlakana u našoj prehrani", objasnila je dijetetičarka Emily Tills za Popsugar. Zbog vlakana osjećamo da smo siti i možemo spriječiti prejedanje. Bez voća ili žitarica naš unos vlakana mogao bi biti vrlo nizak.
Ugljikohidrati poput leće, graha, pa čak i krumpira sadrže otporni škrob koji može pomoći u gubitku kilograma, rekla je Largeman-Roth. Otporni škrob djeluje poput vlakana i pomaže vam da se osjećate sito. Samo je važno pridržavati se prave veličine porcija, na primjer jedna šalica kuhane tjestenine.