DAJTE MU ŠANSU

PRIRODA U SLUŽBI LJEPOTE I NJEGE: Jesu li vam poznate čudesne moći ricinusovog ulja?

Puno je proizvoda koja obećavaju čudo kad je u pitanju ljepota i njega. No, za dobrobiti ricinusovog ulja rijetki znaju, a trebali bi. Evo četiri razloga zašto je ricinusovo ulje čarobno i zašto bi mu svaka žena trebala dati šansu.

Što je ricinusovo ulje?

Ricinusovo ulje je biljno ulje koje se dobiva iz sjemenki biljke ricinus. Iako je biljka otrovna, ricinusovo ulje ima ljekovito djelovanje. Između ostalog, koristi u službi njege i ljepote. Ricinusovo ulje je puno esencijalnih vitamina i minerala, uključujući vitamin E, koji je odličan za njegu kose.

Evo četiri najbolja načina za korištenje ricinusovog ulja:

1. Ispucali vrhovi

Ricinusovo ulje pomaže u borbi protiv ispucalih vrhova kose i suhoće kose. Vitamin E i omega-6 masna kiselina odlični su za oporavak kose.

Kako ga koristiti: Pomiješajte ricinusovo ulje s nekim lakšim uljem (maslinovo ulje ili ulje jojobe), nanesite na kosu prije pranja i dobro počešljajte kosu.

3. Protiv starenja kože

Ricinusovo ulje dobro je protiv bora, a pomaže i za bolji ten. Važno je da na koži koristite čisto ili ‘djevičansko’ ricinusovo ulje, što znači da je dobiveno hladnim prešanjem sjemenki. Osim što njeguje i hidratizira kožu, smanjuje pojavu bora i drugih znakova starenja kože jer stimulira proizvodnju kalogena i elastina.

Kako ga koristiti: Jednostavno namočite vaticu s uljem i nanesite izravno na kožu. Isperite ga nakon sat vremena.

4. Odličan protiv akni

Ricinusovo ulje je antibakterijsko. Ricinolne kiseline sprječavaju razvoj bakterija i tako liječe akne, bez isušivanja kože.

Kako ga koristiti: Operite lice mlakom vodom prije spavanja, to otvara pore. Umasirajte ricinusovo ulje u kožu lica i ostavite preko noći. Ujutro isperite lice hladnom vodom i ne zaboravite promijeniti jastučnicu nakon korištenja ulja.

4. Poboljšava rast kose, obrva, trepavica

Osim sprječavanja oštećenja kose, ricinusovo ulje pomaže i u rastu kose. A možete ga koristiti i na obrvama ili trepavicama.

Kako ga koristiti: Utrljajte par kapi ulja na obrve ili preko trepavica svake noći (za najbolji rezultat prije spavanja). A na tjeme kose prije pranja kose.

Povratak na Net.hr