Iz ljudskog lica može se svašta iščitati, ali nismo mislili da je moguće i ovo

Neki ljudi imaju taj dar da lako mogu pročitati osobu samo prema njezinom pogledu ili izrazu lica, što nas nerijetko dovodi u neugodnu situaciju. No, sada stvari postaju još i pikantnije jer će vas nakon ovog saznanja svi čitati kao otvorenu knjigu.

Naime, studija objavljena u časopisu Evolution and Human Behavior uključivala je istraživanje između 700 žena i muškaraca o njihovim preferencijama u vezi, odnosno traže li nešto dugoročno ili čisti seks. Zatim su im pokazali fotografije drugih ispitanika po kojima su trebali ocijeniti njihove seksualne preferencije.

Rezultati su bili zapanjujući jer je u 72 posto slučajeva dovoljan bio samo letimičan pogled na lice druge osobe kako bi se otkrilo ima li tendenciju prema seksu na jednu noć.

U čemu je kvaka?

Muškarci koji imaju šire lice, četvrtastu čeljust i male oči vrlo vjerojatno više vole opuštenije odnose nego dugoročno vezivanje. Što se tiče žena, ako imate velike 'bambi' oči i veće usne, može se reći da ste naklonjenije seksu na jednu noć ili odnosima koji ne zahtijevaju veliki emocionalni angažman.