Prije par tjedana mama dvoje djece Lauren Mackay (27) iz Aldershota u Hampshireu odlučila je malo vježbati kuhanje za božićnu večeru te se tako osigurati da taj najljepši dan u godini protekne besprijekorno. Izabrala je dimljenu šunku koju je kuhala na laganoj vatri skoro cijeli dan, piše The Sun.
Komad dimljenog mesa ujutro je izvadila uz hladnjaka, sat vremena namakala u vodi, a zatim ga je prelila s medom te ga je stavila da se kuha sedam sati na laganoj vatri. Njeni su se ukućani nakon napornog radnog dana jako radovali ukusnoj večeri.
No, nakon što je podigla poklopac lonca, Lauren je primijetila da je njena šunka dobila čudnu kožicu.
"Nazvala sam mamu za savjet i ona mi je rekla da je to plastika! Nisam mogla vjerovati! Bila sam tako razočarana, a umirala sam od gladi", ispričala je. Iako joj je mama rekla da baci šunku, Laura, njezin suprug Sean i kći Matilda ipak su je odlučili pojesti.
Nicholas Lapierre/Pixabay/Ilustracija
Ponekad se šunka kuha u omotu
"Skinula sam plastiku, prelila sam šunku s još malo meda i, iskreno, bila je sasvim normalnog okusa. Vjerojatno bi bila još i bolja da sam skinula plastični omot s nje prije kuhanja, ali barem nisam potpuno pokvarila večeru", kazala je Lauren.
Ona se je oduvijek smatrala dobrom kuharicom, no nonšalantna reakcija njenog supruga natjerala ju je da preispita svoje kulinarske sposobnosti. Ipak, čvrsto je odlučila da će dimljenu šunku spraviti za božićnu večeru. Definitivno, kaže, neće ponoviti istu pogrešku.
Lauren je pitala za savjet i svoje pratitelje na Facebooku. Nekolicina njih bila je zgrožena, a par njih objasnilo je kako se ponekad dimljena šunka kuha u plastičnom omotu.
"Neki su mi ljudi rekli da šunku zapravo možete kuhati s plastikom kako bi ostala kompaktna, no tada je ne bi trebalo mazati s medom i začinima", rekla je.