UZGOJ HIBISKUSA / Vrtni hibiskus: uzgoj, sadnja i održavanje hibiskusa

Image
Foto: Pixabay

Vrtni hibiskus nije zahtjevan za uzgoj pa ga i sami možete uzgojiti u svom vrtu. Mi vam donosimo kratki vodič za uzgoj hibiskusa

30.12.2017.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Hibiskus je ukrasna biljka koju sve veći broj ljudi odabire za uzgoj u vrtu. Ako ste i vi jedni od njih, donosimo vam savjete za uzgoj, sadnju i održavanje hibiskusa.

Vrtni hibiskus (lat. Hibiscus syriacus) dekorativna je biljka koja raste kao listopadni grm. Prepoznatljiv je po krupnim šarenim cvjetovima koji mogu biti različitih boja, od bijele, ružičaste, žute do narančaste. Cvjetovi hibiskusa dosta su osjetljivi zbog čega traju samo nekoliko dana. Kasnije ih zamijene novi cvjetovi. Iako se može držati i u teglama, hibiskus se najčešće uzgaja u vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrtni hibiskus u prosjeku naraste i do pet metara, ovisno o uvjetima u kojima se uzgaja. Najviše mu odgovara dobro drenirano tlo, neutralne ili slabe kiselosti. Preporučuje se da ga posadite na dovoljno svjetlom ili polusjenovitom, a opet zaštićenom mjestu u vrtu kako bi mogao što bolje rasti i razvijati se.

Hibiskus je poznat po tome što raste vrlo brzo, godišnje može narasti i do nekoliko metara. Cvate tijekom cijelog ljeta, točnije od početka lipnja do sredine rujna. Otporan je na niske temperature, mraz, a jednako tako i na sušna razdoblja. S vremena na vrijeme hibiskus je potrebno orezati kako bi se uklonile suvišne grančice i ocvali cvjetovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo