Sjetva krumpira - kada i kako se pripremiti za sjetvu krumpira
Sadnja i sjetva krumpira se priprema tako da se
izdvoje zdravi neoštećeni gomolji mase oko 50-60 g.
Saditi treba samo zdravo, probrano "sjeme", koje može biti nenaklijalo i naklijalo.
Na gomolju razlikujemo pupčani dio i krunu, a to je vrlo
važno znati kada se priprema sjetva krumpira.
Gomolji se za sjetvu krumpira moraju prerezati tako da na svakom
odrezanom komadu (frakciji) imaju 2-3 okca.
Krumpir koji se priprema za sjetvu mora biti određene kategorije, poznatog porijekla, deklariran i s fitosanitarnim odobrenjem za korištenje sadnog materijala.
Potrebno je da sjetva krumpira bude obavljena sa sjemenskim gomoljima koji su ujednačene veličine i oblika, bez deformacija i oštećenja.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
403 Forbidden