Proljetna sjetva povrća-
Ožujak
Proljetna sjetva
povrća započinje tijekom ožujka u zaštićenim
prostorima kada je vrijeme za sadnju presadnica rajčice,
patlidžana, paprike i krastavaca. Za bolji i kvalitetniji prinos
postavlja se folija za malčiranje, a presadnice se njeguju
pravilnim zalijevanjem, prozračivanjem i ishranom. Provodi se
zaštita povrća od bolesti i štetnika. Na otvorenom prostoru siju
se bob-mahunar, cikla, grašak, pastrnjak, mrkva, peršin, šparoga,
crni korijen, blitva, rotkva, rotkvica, špinat. Na otvorenom
polju sade se kupus, kelj i salata.
Proljetna sjetva povrća -
Travanj
Tijekom travnja provodi se priprema presadnica za izlazak na
polje što znači često provjetravanje i snižavanje temperature u
plastenicima. Prihranjuje se ranije sađeno povrće. Na otvorenom
prostoru siju se brokula, cikla, mahuna, mrkva, krastavci,
lubenice, dinja, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, tikvice,
podzemna koraba, rotkva, rotkvica, špinat, crni korijen, kupus,
kelj, korabica, šparoga, poriluk, salata.
Proljetna sjetva povrća -
Svibanj
U svibnju se siju peršin, cikla, poriluk, mahuna, mrkva,
krastavac, brokula, kupus, kelj-pupčar, cvjetača, podzemna
koraba, rotkva, tikvice, korabica, crni korijen, salata i
kukuruz. Sade se rajčica, patlidžan, celer, krastavci tikvice ,
salata. Provodi se zaštita protiv svih nametnika na povrću
Tu su još i mnoge biljke koje nismo spomenuli, a o kojima ćemo detaljnije govoriti drugom prilikom, ali proljetna sjetva povrća je sadnja koja obuhvaća najveći broj povrtlarica.