NE BACAJTE STARI KRUH! / Kako iskoristiti stari kruh: korisni trikovi da iskoristite stari kruh

Image
Foto: Pixabay

Više nema potrebe da bacate stari kruh! Umjesto toga, donosimo vam savjete kako iskoristiti stari kruh, i to na vrlo ukusne načine

8.7.2017.
18:40
Pixabay
VOYO logo

Kruh je namirnica koju koristimo svakodnevno, za doručak, ručak, večeru, ali i za brzinski međuobrok. Ponekad se dogodi da ga ne stignemo pojesti pa ga uglavnom bespotrebno bacamo. Dobra je vijest što postoje razni načini kako iskoristiti stari kruh, a mi smo za vas izdvojili one najzanimljivije.

Pohani kruh jedna je od poslastica koje možete napraviti od starog kruha. Pod to se podrazumijeva da kruh ipak ne bude stariji od dva, tri dana. Pohani kruh možete poslužiti u bilo koje doba dana. Umočite ga u smjesu od jaja i mlijeka te ga prepržite na suncokretovom ulju. Pohani kruh možete pojesti kao zasebno jelo, ali na njega možete staviti nadjev od svježeg sira, namazati razne namaze ili ga preliti javorovim sirupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohani kruh nije jedino ukusno jelo koje možete napraviti od starog kruha. Od njega možete napraviti domaće krušne mrvice, ukusnije i prirodnije od kupljenih. Kruh dobro osušite te tako osušeni kruh dobro sameljite koristeći mikser. Krušne mrvice bit će odmah spremne za korištenje.

Od starog kruha možete napraviti i klasični dvopek, idealan dodatak jelima za sve ljubitelje hrskavog kruha. na dvopek možete staviti nekoliko kapi maslinovog ulja, bosiljak, peršin, limunov sok ili domaći nadjev po želji. U tom slučaju dobit ćete ukusne bruskete koje možete poslužiti kao zasitni međuobrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo