Kada promislimo o činjenici da je med prije svega šećer, tvrdnje
o njegovim blagodatima doimaju se nestvarnima. Kao da
pogodnosti ovog sladila koje pozitivno utječu na zdravlje nisu
dovoljne, znanstveno je dokazano da svojstva u medu ostaju
nepromijenjena stoljećima.
Zahvaljujući tome što med rok trajanja ne
postoji, ovu je namirnicu moguće konzumirati godinama nakon
proizvodnje bez da osjetimo ikakve posljedice.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/86c9959e-8f1c-11ec-b2eb-0242ac120012/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Kako bismo ustanovili što utječe na med rok trajanja i produljenje istog potrebno je detaljnije istražiti proces proizvodnje ove tekućine.
Najvažnije svojstvo meda je to što u njega ne prodire vlaga. Time
je gusta tekućina osigurana od napada bakterija koje ne mogu
živjeti u prostoru iznimno slabe vlažnosti.
Naime, da bi se med pokvario potrebno je da u njega uđe neka tvar
izvana, ali med rok trajanja ne ističe
zahvaljujući kemijskom sastavu koji vanjskim organizmima ne pruža
uvjete za život.