Čuvanje jabuka nakon berbe potrebno je pravilno zaštititi kako bismo što duže očuvali njihovu kvalitetu. Kako bismo vam u tome pomogli, za vas smo izdvojili jednostavne trikove za čuvanje jabuka.
Iako su jabuke voće koje možemo čuvati dugo, postoje korisni trikovi koji pomažu u još dužem čuvanju i skladištenju. Prva stvar koju je potrebno napraviti već se odnosi na samu berbu, odnosno trebaju se odabrati samo one jabuke koje su u takozvanom optimalnom stanju. Takvo stanje još se naziva i tehnološkom zrelosti. Jabuke je najbolje brati zajedno s peteljkom, a preporučljivo je da se to radi po suhom vremenu.
Jabuke je potrebno čuvati na suhom i mračnom mjestu, najčešće se drže u podrumu. Također je važno da temperatura u prostoriji nije ni manja od šest ni viša od 12 stupnjeva.
Za čuvanje jabuka vrlo je važna i dovoljna količina kalcija. Kod nedostatka kalcija može doći do truljenja i propadanje voća, u ovom slučaju riječ je o jabukama. Danas možemo i sami napraviti otopinu bogatu kalcijem u koju je potrebno umočiti jabuke, i to odmah nakon branja.