KAKO ČUVATI NAMIRNICE / Čuvanje jabuka: savjeti za pravilno čuvanje jabuka

Image
Foto: Pixabay

Čuvanje jabuka nije kompliciran zadatak, a mi vam donosimo praktične savjete kako što duže sačuvatinjihovu svježinu i okus

12.10.2017.
12:00
Pixabay
VOYO logo

Čuvanje jabuka nakon berbe potrebno je pravilno zaštititi kako bismo što duže očuvali njihovu kvalitetu. Kako bismo vam u tome pomogli, za vas smo izdvojili jednostavne trikove za čuvanje jabuka.

Iako su jabuke voće koje možemo čuvati dugo, postoje korisni trikovi koji pomažu u još dužem čuvanju i skladištenju. Prva stvar koju je potrebno napraviti već se odnosi na samu berbu, odnosno trebaju se odabrati samo one jabuke koje su u takozvanom optimalnom stanju. Takvo stanje još se naziva i tehnološkom zrelosti. Jabuke je najbolje brati zajedno s peteljkom, a preporučljivo je da se to radi po suhom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuke je potrebno čuvati na suhom i mračnom mjestu, najčešće se drže u podrumu. Također je važno da temperatura u prostoriji nije ni manja od šest ni viša od 12 stupnjeva.

Za čuvanje jabuka vrlo je važna i dovoljna količina kalcija. Kod nedostatka kalcija može doći do truljenja i propadanje voća, u ovom slučaju riječ je o jabukama. Danas možemo i sami napraviti otopinu bogatu kalcijem u koju je potrebno umočiti jabuke, i to odmah nakon branja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo