KAKO ČISTITI GRANIT? / Brzi i jednostavni savjeti za čišćenje granita

Image
Foto: Pixabay

Čišćenje granita često zna predstavljati problem, pogotovo ako ne znate koja sredstva pritom koristiti

12.4.2018.
14:28
Pixabay
VOYO logo

Granitne površine, kao i sve ostale kamene površine, sklone su nastanku mrlja. No, postoje učinkoviti načini za čišćenje granita, a mi smo za vas izdvojili one najbolje.

Čišćenje mrlja s različitih površina često zna predstavljati problem, pogotovo ako ne znate koja sredstva pritom koristiti. Tekućinu je najjednostavnije ukloniti, a za to vam je potreban samo papirnati ručnik. trik je u tome što ne smijete trljati površinu, već pustiti da papirnati ručnik upije tekućinu. Granit zatim samo lagano obrišite čistim vlažnim ručnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su u pitanju nešto tvrdokornije mrlje, čišćenje ne može proći bez upotrebe sredstava za čišćenje, namijenjeni isključivo čišćenju granita. Važno je naglasiti da prije njihove upotrebe trebate dobro očistiti površinu od prašine, točnije površina granita treba biti prazna.

Gotovo svako sredstvo za čišćenje granita u sebi sadrži koncentrat zbog čega se preporučuje njegovo miješanje sa destiliranom vodom. Omjer bi morao biti do 1:5. Ostavite da tekućina na uprljanom prostoru odstoji 10-ak minuta, a zatim sve dobro očetkajte grubom četkom. U slučaju da je potrebno, postupak ponovite još jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo