Acerola biljka raste kao grm ili manje drvo, visine od pet do deset centimetara. Poznata je i kao Barbados višnja te sadrži koncetraciju vitamina C čak 20 do 30 puta veću nego naranča. Veću koncetraciju ima samo biljka camu-camu.
Plod acerole velik je kao plod višnje, svijetlocrvene boje, a ponekad i narančaste. Hrskava je, gorko-slatkog okusa te iznimno osvježavajuća. Tradicionalno se koristila u narodnoj medicini kao sredstvo za jačanje imuniteta, liječenje anemije, prehlade i gripe, ali i kao tretman za bolji rad srca, brže zacjeljivanje, kod proljeva, unirarnih infekcija i kašlja.
Acerola biljka sadrži i mnoge druge sastojke koriste za organizam, točnije njih čak 150 - vitamine A, B1, B2, B3, kalcij, željezo, bioflavonoide magnezij, fosfor, cink, kalij i pantotensku kiselinu.
Također, predstavlja snažan antioksidans te neutralizira slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu.
Acerola biljka čest je sastojak i u kremama protiv starenja upravo zbog visoke koncetracije vitamina C koji djeluje antioksidativno.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!