Turističku, odnosno gastronomsku ponudu metropole uskoro će obogatiti - roboti. Posluživat će goste, koji će moći vidjeti što i kako kuhaju. Rade po receptu koje su im učitali kuhari, pa neće pogriješiti i, recimo, presoliti jelo ili zaboraviti malo Vegete. A meni je bogat, od fuži verde do crnog rižota.
"Zahvaljujući ekipi iz Splita koja je pokrenula jednu spektakularnu priču prije šest godina, imamo nešto što možemo nazvati hrvatskom senzacijom koja će osvojiti svijet. Ovaj robotski restoran je svjetski, a naš, Krećemo iz Zagreba, iz Vlaške, i očekujte spektakl", rekao je za RTL pokretač restorana, poznati poduzetnik Hrvoje Bujas.
'Rimac i Tesla u ugostiteljstvu'
Dodaje da se u sličnim restoranima u svijetu roboti koriste za spravljanje pizze, no ovdje će pripremiti tjesteninu i razne gulaše. Sve u petnaestak minuta i po povoljnoj cijeni.
"Ovo je ono što je napravio Rimac, jednu mini revoluciju u automobilskoj industriji, ono što je napravio Tesla. Ovo je Tesla u ugostiteljstvu", ustvrdio je Bujas.
U restoranu će raditi i ljudi
No, to ne znači da u ovom restoranu neće biti i ljudskih kuhara i konobara. Bit će ih zaposleno petero, ali njihova zadaća će biti nadzor nad svojim elektromehaničkim kolegama.
"Praktički izmišljamo nova radna mjesta. Kako će se franšiza širiti, prvo u Zagrebu, pa u Hrvatskoj, a onda po cijelom svijetu, tako ćemo imati i sve sviše zaposlenih. Roboti su naša obitelj. Oni će sutra praktički postaviti Hrvatsku u mapu onoga što mi zove digitalizirano ugostiteljstvo", zaključio je Bujas.