Ljeto je odlično vrijeme za ljubitelje svježeg, domaćeg voća i povrća. Izbor dostupan u trgovinama jednostavno je zapanjujući. Bez obzira volite li kiselost kupine ili slatkoću trešnje, divne okuse nikada nije teško pronaći. Međutim, sezona svježeg voća vrlo brzo završi, a voće više nikada nema takav okus. Međutim, postoji nekoliko načina kako se priprema voće za zimu koje će uvijek ostati ukusno i sočno.
Postoje dva glavna načina pripreme voća za zimu. Prvi način pripreme voća za zimu je sušenje voća. Sušenje voća zahtijeva uklanjanje vode. Kako je bakterijama potrebna voda za preživljavanje, proces sušenja osigurava da se hrana s vremenom ne pokvari. Međutim, za razliku od drugih metoda pripreme voća za zimu, sušenje potpuno mijenja i teksturu i okus hrane. Nakon što se hrana uspješno osuši, može se čuvati u okolnim uvjetima.
Sljedeći način za pripremu voća za zimu je kiseljenje. Kiseljenje je jedan od jednostavnijih načina konzerviranja hrane, ali drastično mijenja okus većine voća. Proces uključuje stvaranje otopine za kiseljenje od bijelog octa, soli i šećera, koja se u tavi dovede do vrenja. Voće za zimu se stavlja u hermetički zatvorenu staklenku, a otopina se sipa na vrh dok se sva hrana ne potopi. Potom se staklenka zatvara i čuva mjesecima. Ova dva načina pripreme voća za zimu osigurati će da se vaše voće ne pokvari.