Play ponuda

SPLIĆANKA RODILA U AUTU - NA PUTU DO BOLNICE: / Beba je požurila, a hrabri tata nije nimalo dvojio što treba učiniti

Image
Foto: shutterstock

I ekipa iz Hitne bila je zbunjena; rekli su da nikad u životu nisu vidjeli takvo što

11.12.2020.
10:27
shutterstock
Play ponuda

Jelena i Gordan Vuković krenuli su sinoć iz smjera Bajnica put splitske bolnice nakon što su Jelenu uhvatili trudovi. No, maleni Niko je odlučio požuriti i jednostavno nije bilo vremena - vodenjak je pukao na semaforu i porođaj se morao obaviti na licu mjesta.

Stigli su do nadvožnjaka na Sirobuji, a maleni je dječak rođen na prednjem sjedalu Nissan Qashqaija, negdje oko 20.15 sati u srijedu.

Sve je išlo dosta brzo

"Zahvalan sam Hitnoj, koja je došla dosta brzo. Bilo mi je bitno da dođu za minutu-dvije, ali kako je to nemoguće, a mali se već smirio, mi smo ga pokrili, upalili grijanje, nije bilo toliko bitno više da budu brzi. Ali, ipak moram naglasiti da su stigli brzo. Imali smo sreće šta je porod bio dobar i stvarno nas je Bog čuvao. Lako mi je sad o tome pričati kad je sve prošlo dobro, jer je moglo biti i komplikacija koje se znaju dogoditi", ispričao je ponosni otac za Dalmaciju Danas.

Sve je išlo dosta brzo. Gordan nije uspio ni stati kako treba, a beba je već ugledala svijet.

"Sad mi sve izgleda dosta lako, kad je sve prošlo. Ja sam već na prvom porodu gledao i fizioterapeut sam po struci pa mi je i to malo pomoglo. Jelena je zapravo veći heroj nego ja jer je ona maloga uhvatila sa svoje dvije ruke da ne padne na pod. Njoj je pukao vodenjak prije semafora koji vodi za Stobreč i ona viče: 'Vodenjak mi je pukao, vodenjak mi je pukao!", prisjetio se Vuković.

Djelatnici Hitne u čudu

"Ajme meni’, promislio sam. Išao sam provjeriti je li mali vanka, kažem joj 'nije još', i nakon tri sekunde on je već izašao. Ja ga hvatam desnom rukom, ona ga je uhvatila sa obje ruke i stavila ga na prsa", prepričao je Gordan.

Hitna je pomoć vrlo brzo došla, Jelenu su zajedno s pupkovinom i bebom prebacili na nosila. I ekipa iz Hitne bila je zbunjena, kaže sugovornik Dalmacije Danas; rekli su da nikad u životu to nisu vidjeli.

Nisam se nadao da će tako brzo ići, termin joj je bio za 10 dana, a kako je prvo dijete rodila na dan termina, mislili smo da će i sad. Počeli su joj trudovi, čak se mislila treba li odmah krenuti. Ja sam je požurivao, a u putu su se intenzivirali trudovi, vodenjak joj je pukao, mali je izašao vanka, a ja sam samo razmišljao o tome da ne padne na pod. Sreća je što je ona bila totalno sabrana i uhvatila je svoje dijete sa dvije ruke", zaključio je Gordan Vuković.

Play ponuda
Play ponuda