NJIMA JE ON BLAGOSLOV

POKORNOST BOGU: Mladi bračni par posvojio je dječaka, kojeg nitko na svijetu nije htio

Rachel i Eric White američki su kršćani, mladi bračni par, koji je već imao djevojčicu, kada su osjetili da bi drugo dijete trebali posvojiti. Uključili su se u postupak posvojenja, ali Bog im je, uvjereni su, poslao Josiaha, dječaka rođenog bez mozga. Doslovno.

Rachel se prisjeća kada je dobila mail u kojemu su ih obavijestili kako imaju dječaka za posvajanje, Josiaha, kojega nitko na ovom svijetu ne želi odnijeti kući. Josiahov mozak nije se razvio pravilno, dok je bio u majčinoj utrobi, pa su im iz agencije za posvajanje rekli kako, osim krevetića i sobe za dječaka, moraju pripremiti sve za njegovu sahranu, jer on neće dugo živjeti.

SRCE MALO: Beba je umrla na operacijskom stolu, ali se tjedan dana kasnije veselo smije

“Danima smo plakali i Bog nas je slomio”, rekla je Rachel opisujući trenutak kada su morali odlučiti hoće li Josiaha uvesti u svoje živote. Nakon pomnog razmatranja zašto je pred njih stavljen ovaj izazov, mladi se par ipak odlučio za posvojenje. Baš tih dana, kada je odluka pala i sva je papirologija za posvojenje bila gotova, Rachel je saznala kako je trudna s drugim djetetom, također djevojčicom.

“Davali su mu tjedan dana, do mjesec dana života. Plakali smo punih 5 dana, ali smo ipak rekli kako smo voljni to učiniti. Oni su nam rekli da pripremimo sve za sahranu. Teško je to prihvatiti, ali ispunili smo sve uvjete”, rekao je Eric.

VELIKA SRCA: Susjedi posvojili četiri brata kako bi zajedno odrastali

“Posvojili smo Josiaha, ali par dana kasnije sam saznala da sam opet trudna. Kao da je Bog čekao da se odlučim, pa mi poslao blagoslov”, rekla je Rachel.

Tako je Josiah postao članom obitelji White koja je dala sve od sebe da ga što duže održi na životu. Iako imaju malenu djevojčicu, staru tek godinu dana, obišli su sve neurokirurge, prošli sve operacije i nastojali Josiaha podići na noge. Trudna, Rachel je, uz pomoć Erica bila u bolnici kada su se donosile ozbiljne odluke.

ROĐENA S RIJETKIM POREMEĆAJEM: “Rekli su nam da neće preživjeti porod, a ona je preživjela 40 operacija i ima 4 godine”

“Liječnici su nas pitali želimo li doista da on poživi do, primjerice, 15 godina. Pitali bi nas želimo li ga njegovati i to je bio trenutak odluke. Da, shvatio sam, želim da on doživi 15 godina i da, nosit ću ga koliko god treba”, rekao je Eric.

PRKOSI SUDBINI: Bebač rođen s pola lubanje poželio svima sretne blagdane

“On nam je dao duboko razumijevanje života. Naučili smo cijeniti najmanje stvari, poput njegovog smijeha, a veselimo se čak i svakoj prljavoj peleni”, rekla je Rachel i dodala kako se ne radi o tome da činiš dobro djelo, već da slušaš dragog Boga, kada ti kaže da nešto učiniš.

“Muškarci, čak i vi koji ste vjernici, to su zastrašujuće stvari. Međutim, upustite se u to. Nemojte razmišljati previše, jer Bog će umjesto vas odraditi najteži posao”, poručio je Eric koji uživa svaki puta kada se njegov sin Josiah smije.

Povratak na Net.hr