GENETSKI JACK POT

JEDNOJAJČANE TROJKE: Identične bebice Owena, Noaha i Milesa roditelji prepoznaju po boji benkica

Roditi jednojajčane trojke jednako je dobitku na lutriji, pa ipak jednoj se majci u New Yorku posrećilo! U bolnici na Long Islandu, rodila je tri zdrava, izgledom identična, dječaka.

Owen, Noah i Miles rođeni su 7 tjedana preuranjeno i  težili su nešto manje od kilograma. Prvih 51 dan života proveli su u inkubatoru, a onda, dva mjeseca kasnije njihovi su ih roditelji, zajedno sa liječnicima Sveučilišne bolnice Winthorp, predstavili znatiželjnoj javnosti.

Roditelji, Kelli i Jason, nazvali su ih pravim čudom, što su potvrdili i liječnici. Šanse da iz jedne oplođene jajne stanice na svijet dođe troje identične djece kreću se oko 1 naprema 700 tisuća!  “Drugim riječima, 1 naprema milijun”, rekao je doktor Martin Chavez.

Kod kuće ih je dočekao njihov 2 godine stariji brat, Aiden. Kelli i Jason uveli su sistem po kojemu će dječake lakše prepoznavati. “Oblačimo ih u različite boje. Owen nosi plavu, Noah sivu, a Miles zelenu odjeću”, rekla je mama Kelli za abc News.

Kada se kupaju ili su zbog mijenjanja pelena goli ili su im roditelji preumorni da traže odjeću u pojedinoj boji,  prepoznaju ih po nožnim palčevima koje su nalakirali u njihove boje.

Iako izgledaju identično, već sada pokazuju razlike u karakteru. “Noah se stalno meškolji, dok je Miles potpuno opuštena beba. Najkomunikativniji je Owen”, rekao je dječakov otac Jason. Osim što imaju tri identična i jednog dvogodišnjaka, ovaj par prolazi kroz iste muke kroz koje prolaze i drugi roditelji blizanaca ili trojki. U svemu im pomaže Jasonova mama, dječakova baka i Kellina sestra, tetka malih slatkih identičnih čuda.

 

 

 

Povratak na Net.hr