Play ponuda

ČAK 93 POSTO RODITELJA U HRVATSKOJ NE ŽELI IH KORISTITI: / Jeste li vi svjesni kakva opasnost prijeti vašoj djeci?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema istraživanju koje je za A1 provela agencija IPSOS, 92 posto roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, a čak 93 posto ih niti ne želi koristiti

15.4.2019.
17:11
Sanjin Strukic/PIXSELL
Play ponuda

Prema istraživanju, 92 posto roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, upozoreno je u ponedjeljak na panel raspravi o sigurnom korištenju digitalnih tehnologija.

Prema istraživanju koje je za A1 provela agencija IPSOS, 92 posto roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, a čak 93 posto ih niti ne želi koristiti.

Na panel raspravi istaknuto je da je u sigurnom korištenju interneta ključna edukacija roditelja, a zatim veliku pažnju treba posvetiti i edukaciji djece.

"Važno je da svaki roditelj osvijesti da je od trenutka kad je dao djetetu mobitel u ruke odgovoran za to kako će se dijete koristiti njime i da ga i sam mora poučiti o tome", istaknula je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Dodala je i da bi društvo trebalo pružiti bolju podršku roditeljima da se nose s novim izazovima u odgoju i skrbi o djeci.

Ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislav Ramljak kaže da u današnje vrijeme postoji puno veći rizik da korisnici interneta postanu žrtve njegovih negativnih stana.

"Posebno je važno voditi računa o djeci koja obično vrlo nekritički koriste dostupne ekrane. Ako niste svjesni koje sve sadržaje vaše dijete na internetu gleda, bit ćete jako iznenađeni kakvim je sve video ili foto sadržajima ono izloženo", rekao je Ramljak.

Naglasio je kako se od opasnosti na internetu istinski možemo zaštititi samo pravovremenom edukacijom, prevencijom rizičnih ponašanja na internetu i komunikacijom s najmlađima.

Play ponuda
Play ponuda