Play ponuda

JEDAN OD MILIJUN SLUČAJEVA / Žena rodila blizance od dva različita oca: 'A onda sam se sjetila da sam imala seks i s onim drugim...'

Image
Foto: Shutterstock

Djevojka (19) je rodila blizance od dva oca nakon što je imala seks s njima istog dana

8.9.2022.
9:18
Shutterstock
Play ponuda

Majka, koja je izjavila da ne želi da je identificiraju, dolazi iz malog portugalskog grada Mineirosa u državi Goias.

Vjeruje se da je to tek 20. slučaj ili 'heteroroditeljske superfekundacije' ikada zabilježen u svijetu nakon što su oba muškarca imala pozitivne DNK testove za blizance.

Bizaran slučaj

DNK test napravio je muškarac za kojeg je vjerovala da je biološki otac blizanaca kad su imali osam mjeseci, ali rezultat se pokazao pozitivnim samo za jednog od njezinih sinova. Žena je na to rekla: "Sjetila sam se da sam imala spolni odnos i s drugim muškarcem i pozvala ga da napravi test, koji je bio pozitivan. Bila sam iznenađena rezultatima. Nisam znala da se ovo može dogoditi, a bebe su vrlo slične."

Rodni list još uvijek vodi samo jednog muškarca kao oca oba djeteta, uz majku.

Majka je dodala: "On se brine za oboje, puno mi pomaže i daje im svu potrebnu podršku koja im je potrebna."

shimmer fallback
shimmer fallback

Znanstvenici o slučaju

Doktor Tulio Jorge Franco proučavao je način neobične trudnoće, za koju se smatra da je tek 20. poznati slučaj heteroparentalne superfekundacije u znanstvenim terminima.

Liječnik je za portugalske medije objasnio kada se događa takva trudnoća: "To se događa kad dva jajašca iste majke oplode različiti muškarci. Bebe dijele majčin genetski materijal, ali rastu u različitim posteljicama".

Image
GDJE JE NESTAO? /

Trudna je 40 tjedana i može uvući trbuh kao da ga uopće nema: Ekipa promatra u nevjerici što žena izvodi

"Trudnoća je bila super u redu, bez ikakvih komplikacija. Dječaci su rođeni zdravi i nikada nisu imali zdravstvenih problema. Iznimno je rijetko. Događa se jednom u milijun. Nikada nisam zamišljao da ću u životu vidjeti takav slučaj", rekao je liječnik te je ovaj tjedan odlučio objaviti priču s bebama blizancima koji sada imaju godinu i četiri mjeseca, piše Daily Star.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda