10 znakova da beba vaših prijatelja ne spava po noći

Oni prvi dani, tjedni i mjeseci s bebom su mješavina svakojakih osjećaja i stanja. Sreća, veselja, uznemirenost, umor, neispavanost i… neispavanost!

Na početku su roditelji euforični i to u tolikoj mjeri da se mnogi novopečeni roditelji (kojima je ovo prvo dijete, da se razumijemo) naizmjenično bude kako bi se uvjerili da njihov potomak diše i živ je (ili da bi jednostavno uživali u pogledu u njega).

No vrlo brzo dođe triježnjenje u obliku rasplakane ili, ako ste sretni, jednostavno razigrane bebe kojoj nije ni na kraj pameti da bi noć trebalo iskistiti za nešto tako trivijalno kao što je san.

Najčešće pitanje koje svi pitaju roditelje beba jest da li njihova mala sreća spava po noći. To pitanje počnu im postavljati (prijatelji, obitelj, stranci na ulici) od bebinog drugog tjedna života, i kad beba prođe pola godine života, roditeljima su se svi već popeli na živce neprestanim zapitkivanjem.

Stoga, ako imate u blizini mlade roditelje s bebom, evo na koje znakove trebate obratiti pozornost, jer oni više nego očito govore o tome da beba nije shvatila ozbiljno noćno spavanje i da su njezini roditelji na kraju snaga:

1. Jedno ili oba roditelja objavljuje nesuvisle statuse na Facebooku u tri sata ujutro.

2. Ako nenajavljeno svratite kod njih (kako biste popili kavu ili im pomogli) majka otvara vrata potpuno nesvjesna da je upravo završila s dojenjem i da se nije obukla nakon toga.

3. Ako se čuje zvuk bebinog plača, tj. bilo koje bebe koja negdje zaplače, vaši prijatelji automatski prestaju s pričom i traže pogledom rasplakanu bebu.

4. Kad nazovete na mobitel mlade roditelje i počnete razgovarati, oni vas obaviještavaju kako im je sve u kaosu i da cijeli dan ne mogu naći mobitel (i dalje ga traže).

5. Roditelj vas nazove kako bi čuo što novog ima kod vas, iako ste se čuli to isto prijepodne.

6. Probudite se ujutro i vidite da je jedan od novopečenih roditelja ‘lajkao’ sve vaše fotografije s putovanja na kojima ste bili u protekle dvije godine.

7. Kad se nađete s njima vani neugodno vam je upozoriti ih da imaju krivo zakopčanu košulju ili naopačke obučenu majicu.

8. Imaju podočnjake i sve u svemu ne izgledaju baš dobro.

9. Odjednom se rasplaču, bez da oni ili vi imate ikakve ideje što je uzrokovalo taj silni jad i tugu.

10. Bilo koji razgovor s njima uključuje prepričavanje pročitanih članaka ili forumskih postova na internetu o uspavljivanja beba.

Povratak na Net.hr