OVO JE SVE ŠTO VAM TREBA

VODIČ ZA PAKIRANJE KOFERA: Poštedite se brige oko toga jeste li sve ponijeli na odmor uz ove savjete

Prije no što je spakirate u kofer, složite odjeću na krevet tako da vam bude preglednije. Budite iskreni prema sebi – idete li na neko zabačeno mjesto, zar će vam uistinu trebati šest večernjih haljina?

Pomisao na godišnji odmor i putovanje na more jedna je od najugodnijih stvari koje iskusite tijekom godine. Ali, pakiranje može biti prava noćna mora i pokvariti taj prekrasan doživljaj. Poslušajte ove savjete i olakšajte si život.

Birajte odjeću prema bojama

Osim ako ne idete na cijelo ljeto, držite se pravila o dvije boje. Odlučite se za odjeću koju ćete moći kombinirati na više načina, s još pokojom nijansom dodataka kao što su torbice, cipele i nakit. Spakirajte i nekoliko neutralnih boja – traper i sl., što paše na sve.

Izbacite ono čega ste se posljednjeg sjetili

Prije no što je spakirate u kofer, složite odjeću na krevet tako da vam bude preglednije. Budite iskreni prema sebi – idete li na neko zabačeno mjesto, zar će vam uistinu trebati šest večernjih haljina? Razmislite o destinaciji na koju putujete i pakirajte se u skladu s time.

SPREMATE SE NA GODIŠNJI ODMOR? Ovo su stvari koje vam mogu spasiti život na putovanju

Osigurajte se za sve vremenske uvjete

Možda budete blagoslovljeni svim sunčanim danima, ali nemojte riskirati. Dodajte u kofer neku laganu pletenu vestu, vjetrovku i zatvorene cipele ili tenisice. To bi trebalo biti dovoljno.

Protiv gužvanja i pretrpavanja

Zakon je sljedeći: što god možete zarolati, zarolajte! Tako će vam stati više stvari u kofer, a odjeća se neće gužvati. Izglačane komade prilikom pakiranja okrenite naopako, a rukave ostavite unutra, piše Daily Mail.

Za putovanje se odjenite udobno

Idete li javnim prijevozom, ne možete znati kakvi će biti uvjeti u vozilu. Za svaki slučaj ponesite jaknu pod rukom. To neka bude ona jakna koju biste spakirali za nedajbože. Tako ćete dodatno osloboditi prostor u koferu, a nećete se smrzavati ako klima bude pojačana na najjače.

Povratak na Net.hr